Societat

El Suprem acorda investigar els diners que Garzón va rebre a Nova York de Banco Santander

Va organitzar uns cursos patrocinats per l'entitat el 2005 i el 2006. Quan va tornar a l'Estat va arxivar una causa que tenia pendent contra Emilio Botín i altres directius del banc

El Tribunal Suprem ha admès a tràmit la querella interposada per dos advocats contra el jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón en relació amb l'organització d'uns cursosde què es va encarregar a Nova York durant el 2005 i el 2006, quan gaudia d'un permís d'estudis, que van ser patrocinats pel Banco Santander. Quan va tornar a l'Estat, el jutge va arxivar una causa que tenia pendent contra directius de l'entitat, entre els quals hi havia el seu president, Emilio Botín.

En una interlocutòria notificada aquest dijous, la sala penal de l'alt tribunal assenyala que "si existeixen raons per afirmar que aquests fets han ocorregut en realitat i si de la mateixa manera es pot dir que, efectivament, en l'entrega dels diners va mediar la consideració del fet que es tractava d'un jutge d'instrucció de l'Audiència Nacional o si, per contra, només pot valorar-se com una mera suposició o conjectura, o fins i tot si pot ser totalment exclosa, és una cosa que haurà d'aclarir la investigació, de la qual haurà de resultar si existeixen raons o no per continuar el procediment".

Els lletrats querellants, José Luis Mazón i Antonio Panea, relacionen la percepció de 302.000 dòlars per Garzón amb la seva decisió de no admetre a tràmit posteriorment una querella formulada contra directius de Banco Santander en el procés penal per les "cessions de crèdit".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.