Societat

La ministra espera que la vacuna arribi en dos mesos

Avança que la distribució serà igual a tot l’Estat i per als mateixos grups de risc. La vacunació de la grip estacional s’avançarà 15 dies a Catalunya

La vacunació de la grip A(H1N1) s’iniciarà “en el moment en què els laboratoris subministrin la vacuna, un fet que es produirà al mateix temps a tot Europa, previsiblement entre finals d’octubre i principis de novembre”, va afirmar ahir la ministra de Sanitat, Trinidad Jiménez, durant la visita a les instal·lacions de la farmàcia de l’exèrcit de l’aire, a Burgos.

Jiménez va assegurar que el procés de vacunació per la grip nova serà idèntic a totes les comunitats autònomes, tant pel que fa a les dates com als grups de risc amb preferència, “gràcies a un exercici de coordinació sense precedents”. Entre els grups de risc, la ministra de Sanitat va mencionar ahir el personal sanitari, les dones embarassades, els malalts crònics i els nens fins als 14 anys. En tot cas, els detalls sobre aquesta vacunació, així com el protocol a seguir per fer front al virus a les escoles, hauran de ser consensuats en la reunió que celebrarà dilluns a Madrid el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut.

La consellera de Salut, Marina Geli, es va mostrar ahir més cautelosa respecte a la data de l’inici de la vacunació; molt possiblement per no tornar a crear falses expectatives atès que en una primera versió s’ha anunciat la vacuna per al mes de setembre i després l’OMS va advertir que no estaria disponible a Europa fins al desembre. Geli va recordar ahir que la vacuna no es podrà començar a distribuir fins que no disposi de les agències de medicaments de la Unió Europea i de l’Estat espanyol.

La consellera de Salut va destacar ahir que el nombre d’infeccions de la grip nova es manté estable o, fins i tot, amb un lleu descens. Les dades recollides l’última setmana pels metges sentinella que participen en el Pla d’Informació de les Infeccions Respiratòries Agudes a Catalunya indiquen una taxa d’incidència setmanal de 55 casos per cada 100.000 habitants (vegeu gràfic).

D’altra banda, la consellera Marina Geli ha explicat a l’AVUI que, molt probablement, la campanya de vacunació per a la grip estacional s’iniciarà aquest any a Catalunya el 15 de setembre, dues setmanes abans que l’any passat. Amb aquest avançament es vol facilitar el procés de vacunació de la grip A(H1N1).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.