Societat

Els internautes donen més suport a uns jocs d'estiu que no pas als d'hivern 2022

El grup de Facebook 'Barcelona 2020' va néixer a finals de setembre i en un mes va aplegar 100.000 usuaris

Els internautes de la xarxa social Facebook donen suport 20 vegades més a uns hipotètics Jocs Olímpics d'estiu a Barcelona que no pas la candidatura als d'Hivern de 2022, que l'alcalde, Jordi Hereu, proposa precisament per reviure el "somni olímpic" de l'estiu del 1992.

En ell Facebook, el grup de suport més concorregut a la cita d'hivern ha aconseguit 4.300 adhesions, mentre que una candidatura de la ciutat per a uns Jocs d'estiu de 2020 té 132.000 partidaris.

El grup de Facebook 'Barcelona 2020' va néixer a finals de setembre, i en un mes va aplegar 100.000 usuaris, xifra que sembla difícil d'arribar-hi pel de 'Barcelona 2022' -del 15 al 17 de gener-, ja que en els primers dies només va aconseguir unes 2.000 adhesions.

Es dóna la circumstància que el grup de suport a la candidatura hivernal el va iniciar el mateix promotor que va crear 'Barcelona 2020', i que, tot i que va enviar diversos missatges demanant l'adhesió, només ha persuadit una petita part dels partidaris d'uns Jocs a l'estiu.

A més d'aquest, hi ha diverses desenes de grups al Facebook que patrocinen la candidatura per al 2022, fins i tot un que reclama la 'Catalunya olímpica d'un país independent', amb 1.500 suports.

Un dels argument a favor més populars a la xarxa és l'oportunitat "històrica" de ser la primera ciutat a albergar Jocs d'estiu i d'hivern, a més de tornar a demostrar la "unitat, la força i la implicació" dels catalans.

Facebook també congrega desenes de grups contraris, per diversos motius. 'No a Barcelona-Pirineus 2022', amb 2.000 adherits, rebutja "l'especulació, la corrupció, la repressió, i la cortina de fum" que, segons la seva opinió, representa la candidatura.

Els partidaris de Jaca-Saragossa, el rival a l'Estat de Barcelona per acollir els Jocs, han organitzat diversos grups crítics. Una de les més concorregudes, 'Por los Juegos Olímpicos de Invierno 2022 en Jaca, ¡NO! en Barcelona", té 1.900 usuaris que critiquen "la barbaritat que una ciutat mediterrània de clima temperat es presenti i que a més intenti trepitjar Jaca".

Fins i tot el grup 'Lleida, província olímpica 2022' critica el "centralisme" de la candidatura, que reclama per a Lleida, i té 5.800 membres


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

L'Ajuntament organitza més d’una trentena d’activitats durant l’estiu

girona
SOCIETAT

Minuts de silenci a Salou i Sabadell pels feminicidis del cap de setmana

Sabadell
URBANISME

Fons Next Generation per millorar el punt de control al riu Cardener

Súria
URBANISME

Proposen una moratòria de llicències urbanístiques d’un any a una trentena de solars

salt
MEDI AMBIENT

Reclamen un pla urgent per acabar amb els gasos contaminants als avencs del Garraf

Sitges
salut

La vacunació infantil s’estanca per sota dels nivells prepandèmia

Barcelona
SOCIETAT

El 70% de la llars amb infants malbarata aliments habitualment

Barcelona
societat

Intensifiquen els controls per evitar que la gent deixi la brossa fora dels contenidors

girona
societat

Inicien l’enderrocament del convent de les carmelites descalces

girona