Societat

La comissió d'Horta rectifica i fa comparèixer els bombers que el tripartit va vetar

Són els efectius del ministeri que van ser desallotjats correctament de l'incendi / Higini Clotas força la incorporació

La comissió d'investigació de l'incendi d'Horta de Sant Joan, en el qual van morir 5 bombers, ha rectificat aquest matí la llista de compareixents, i ha decidit citar els efectius del ministeri de Medi Ambient que el tripartit va vetar la setmana passada. Es tracta dels membres del BRIF que van ser desallotjats correctament de l'incendi.

L'oposició demanava que aclarissin per què ells van considerar perillosa la situació i van abandonar la zona de perill, i en canvi els GRAF de la Generalitat no ho van fer.
Davant la polèmica que va crear aquest veto, pel temor que la visió dels BRIF fos contradictòria amb la versió de la conselleria d'Interior, el president de la comissió, el socialista Higini Clotas, ha proposat aquest matí la modificació de les compareixences.

La citació dels BRIF s'ha aprovat per assentiment. Després fins i tot el representant d'ICV, Jaume Bosch, ha lloat la decisió implulsada per Clotas, indicant que no podia ser que la investigació quedés tacada "amb la sospita que amagués alguna cosa".
Per ara segueix vetada la citació de l'Agència Estatal de Metereologia, que en el seu dia va qüestionar la versió de la conselleria de Medi Ambient que la causa de l'incendi fos un llamp, com sostenia Francesc Baltasar. De totes maneres, fonts pròximes a Clotas apunten que es reserva al llarg de tots els treballs la possibilitat d'ampliar novament la llista de persones citades.

Aquest matí se celebren les primeres compareixences en comissió, amb el subdirector de Boscos de la conselleria de Medi Ambient, Ignasi Rodríguez, i el director del Servei Metereològic de Catalunya, Miquel Àngel García Readigos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

El Pride reclama educació sexoafectiva diversa i de gènere

Barcelona

Reclamen mesures a Renfe per evitar la desconnexió del sud del país

Tarragona
PORTBOU

Estabilitzen un foc forestal provocat per un cotxe que s’ha incendiat a l’N-260

PORTBOU
medi ambient

El termòmetre supera els 41° al Priorat i l’Ebre

barcelona
Medi Ambient

Peixos morts al Besòs pel vessament de químics de l’incendi de Polinyà

Santa Coloma de Gramenet
Medi Ambient

La platja del Fòrum, tancada per l’arribada d’aigües d’extinció del foc de Polinyà

Sant Adrià de Besòs

Reobre oficialment l’Arqueoparc Coves de Serinyà

serinyà
Societat

Activat el Pla Alfa per risc molt alt d’incendi a 13 comarques

Barcelona

Barcelona dedica un parc a l’activista antifeixista Neus Català

Barcelona