Societat

Creix el consum de cocaïna a Europa, en especial a l'Estat espanyol

El consum de cocaïna segueix creixent a la Unió Europea, amb l'Estat espanyol al capdavant, mentre que l'ús d'altres drogues com el cannabis comença a estabilitzar-se entre els joves malgrat ser la droga il·legal més popular.
Aquestes conclusions s'extreuen de l'últim informe anual de l'Observatori Europeu de les Drogues i les Toxicomanies (OEDT), presentat avui pel seu director, Wolfgang Gotz.

Cocaïna a l'Estat
Götz no va saber donar una resposta concreta a per què a l'Estat espanyol la cocaïna està tan estesa. Segons explica, existeixen "controls més severs" que en altres països. Malgrat això, el director de l'Observatori va apuntar a l'especial vinculació amb Sud-amèrica com una possible causa de l'auge ininterromput de la cocaïna els últims anys.

A la UE
En el conjunt de la UE, l'informe revela que prop de 4 milions i mig d'europeus d'entre 15 i 64 anys (el 1,3% de la població) han consumit cocaïna en els últims 12 mesos, un milió més que en l'any anterior.

El consum va oscil·lar el 2006 entre l'escàs 0,1% de la població a Grècia i el 3% a l'Estat espanyol, que segueix al capdavant.

Millora en el consum de cannabis
Els progressos positius en l'últim any s'han produït, en particular, en el consum de cannabis, que sembla haver-se estancat després d'un període de creixement sostingut i la popularitat del qual mostra "indicis de reducció entre els joves".

També l'heroïna i altres drogues per via parenteral (les quals s'introdueixen en l'organisme per via distinta de la digestiva, com la intravenosa, la subcutània, la intramuscular) "han cedit terreny en general".

Sobre el cannabis, l'informe assenyala que el 13% dels europeus d'entre 15 i 34 anys en van consumir l'any passat, percentatges que van ser més elevats a l'Estat espanyol (20%), la República Txeca (19,3%), França (16,7%), Itàlia (16,5%) i el Regne Unit (16,3%).

Amb tot, l'informe destaca que "els percentatges s'han estabilitzat o han començat a disminuir a l'Estat espanyol" i que han caigut de forma important a la República Txeca, França i el Regne Unit.

Drogues sintètiques
En l'apartat de les drogues sintètiques, entre les quals s'inclouen l'èxtasi i les anfetaminas, assenyala que el seu consum "sembla ser relativament alt en només uns pocs països, concretament a la República Txeca, Estònia i el Regne Unit, i en menor mesura en Letonia i Holanda.

7.000 morts
L'informe indica que entre 7.000 i 8.000 persones van morir l'any passat com a conseqüència del consum d'opiacis. L'ens denuncia l'absència a la UE d'un enfocament preventiu en aquest àrea i demana als responsables polítics "més atenció" per a afrontar la qüestió.

Entre les mesures que poden contribuir a reduir les morts relacionades amb les drogues, l'informe cita un accés més fàcil al tractament, les estratègies per a reduir el risc en el cas dels drogodependents que surten de la presó o la formació en primers auxilis als heroïnòmans per respondre en una emergència.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’hort medieval del monestir de Pedralbes

La Universitat de Girona incrementa les dobles titulacions en l’oferta acadèmica del curs vinent

Inauguren el nou centre cívic el Molí que donarà servei a més de 2.700 persones

LLORET DE MAR

Es veïns dels barris de muntanya de Molins de Rei indignats perquè fan curt amb les cisternes d’aigua

Molins de Rei

Adif ha executat el 65% del soterrament de les vies a Sant Feliu que enllestirà el 2025

Sant feliu de llobregat
Societat

Els socorristes reben vint vegades la dosi segura de radiació solar

Barcelona
Ciència

Mor Maxine Singer, la científica que va posar les normes sobre l’enginyeria genètica

Comencen les obres per fer 192 pisos de lloguer social a Tarragona

Tarragona

Detecten 479 punts d’aigua nous susceptibles d’allotjar una tortuga en perill

RIUDARENES