Societat

Una plataforma d'usuaris d'autobusos desafien els barcelonins a viatjar gratis en solidaritat amb els conductors vaguistes

Un col·lectiu d'usuaris dels autobusos de TMB, format per 48 entitats socials, ha presentat una simulació d'un abonament de transport públic, batejat com a T-Dos Dies. Aquesta targeta ha estat creada amb la finalitat de viatjar gratis per solidaritzar-se amb els vaguistes que des del desembre reivindiquen dos dies de descans a la setmana. Demà, que hi ha prevista un convocatòria de vaga, començaran a distribuir-se.

Manel Ros, un dels membres de la plataforma, ha explicat que "mostrant la targeta T-Dos Dies als conductors, els usuaris no haurien de pagar el bitllet". Així doncs, els passatgers que decideixin tenir aquest abonament i seguir les consignes de la plataforma l'haurien de mostrar als conductors de bus i ells mateixos decidiran si els deixen passar o no. Aquest abonament, no només serà vàlid els dies de vaga, sinó que podrà ser utilitzat de forma indefinida fins que acabi el conflicte laboral. S'han imprès 60.000 d'aquests abonaments reivindicatius.

Escarp evita referir-se al nou 'abonament'
La regidora de Prevenció, Seguretat i Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona i Presidenta de TMB, Assumpta Escarp ha evitat valorar l'abonament presentat pel col·lectiu d'usuaris. Escarp, però, confia que la reunió prevista per aquest vespre amb els sindicats serveixi per "avançar fins a un acord amb CGT i ACTUB" tot i que assegura que no hi veu "molta voluntat" per part dels sindicats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.