Societat

Operació tornada sense problemes

Trànsit

L''operació tornada de vacances del mes d'agost no ha provocat complicacions a les carreteres catalanes. Segons el director del Servei Català del Trànsit, Josep Pérez Moya, el retorn en el conjunt d'aquest diumenge i d'aquest cap de setmana ha estat 'molt esglaonat' i a dos quarts de vuit només hi havia algunes retencions a l'AP-7, concretament als peatges de Martorell i la Roca del Vallès.

450.000 vehicles hauran entrat aquest cap de setmana a l'àrea metropolitana de Barcelona, 400.000 dels quals ja ho havien fet fins aquesta tarda. El balanç de víctimes en aquesta 'operació tornada' és d'una persona morta davant les nou que van morir l'any passat a la xarxa viària.

El director del Servei Català de Trànsit ha explicat que només s'han registrat algunes retencions a la AP-7, concretament als peatges de Martorell i la Roca. En aquest sentit, ha apuntat que el retorn en el conjunt d'aquest diumenge i d'aquest cap de setmana ha estat "molt esglaonat", de manera que es consolida, segons ha dit, el comportament dels conductors en planificar la tornada per evitar les concentracions de trànsit a última hora.

Retencions, dissabte
Les retencions més destacables es van produir aquest dissabte a la AP-7 a l'alçada de Maçanet de la Selva en sentit nord on hi va haver un màxim de 10 quilòmetres de congestió en sentit nord, i a la mateixa autopista es van registrar set quilòmetres de retencions entre Gelida i Martorell per anar cap a Barcelona. Un accident a la AP-7 en el seu pas per Llinars del Vallès van generar problemes de trànsit en un tram de 8 quilòmetres. També a la AP-7, a l'extrem nord del país hi va haver 7 quilòmetres de lentitud circulatòria a la Jonquera, en direcció França.

Tot i que durant aquest diumenge hi ha hagut 'total normalitat i fluïdesa' al conjunt de la xarxa viària catalana, cal destacar un accident greu que ha succeït a la C-26 a l'alçada de Castellar de la Ribera (Solsonès) amb tres ferits greus i dos lleus, que ha obligat a mantenir la calçada tallada en els dos sentits de la marxa del voltant de dos quarts de sis de la tarda fins a dos quarts de vuit. La pluja també ha ocasionat retencions a la C-16 en un tram de 5 quilòmetres, entre Sallent i Balsareny.

Reducció de la sinistralitat
Pérez Moya ha volgut destacar que engany s'ha reduït considerablement la sinistralitat, que ha passat de les nou víctimes que hi va haver l'any passat en cinc accidents a només una aquest any, en un accident que es va produir dissabte a la matinada a la N-II al seu pas per Llers (Alt Empordà) on va morir el conductor d'un cotxe, de 21 anys, en un xoc frontal contra un camió. Així mateix, durant el juliol i agost d'aquest any, la sinistralitat s'ha reduït un 11,1% respecte el mateix període del 2007, de manera que s'ha passat de 72 víctimes a 64.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un nou sistema per suplir les mamografies, a prova a Vall d'Hebron

Barcelona

L’autisme en positiu

Girona

Ja són 200 estudiants excel·lents amb pocs recursos econòmics els qui accedeixen a la universitat amb les beques de grau de la Fundació “la Caixa”

SOCIETAT

En favor de Caterina, acusada de bruixeria

Barcelona

Comencen les obres del primer cohabitatge cooperatiu per a gent gran

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Societat

Mor l’empresari mallorquí Rafael Moyà

SERVEIS

Salut aixeca les restriccions a Vallirana per l’episodi de terbolesa de l’aigua

Vallirana
Societat

Mor Jaume Torras, historiador referent de l’origen de la industrialització

SOCIETAT

Sancionen TMB per infringir la llei en els plans d’igualtat i els protocols d’assetjament

Barcelona