Societat

Menjar peix durant l'embaràs afavoreix la intel·ligència del nen segons un estudi de l'Hospital del Mar

Alimentació

Menjar peix dues o tres vegades per setmana durant la gestació està associat a un increment en les capacitats intel·lectuals dels infants, segons un estudi del Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL) i l'Institut Municipal d'Investigació Mèdica (IMIM-Hospital del Mar) publicat on-line aquest mes de desembre per la revista Public Health Nutrition.

Segons Michelle Méndez, primera autora de l'article, hi ha un tipus d'àcid gras (l'àcid docosahexaenoic) que pertany al grup dels omega-3, que passa la barrera placentària, i podria ser el responsable d'aquest efecte positiu sobre les capacitats cognitives dels infants d'intel·ligència, expressió verbal, capacitat motora i memòria.

Per arribar a aquestes conclusions, els investigadors van estudiar 392 dones i els seus fills, provinents de l'illa de Menorca, on habitualment es consumeix freqüentment peix en la dieta. Se'ls va demanar que emplenessin un qüestionari sobre els seus hàbits alimentaris durant la gestació poc després del naixement.

Quan els infants van complir els quatre anys d'edat, psicòlegs van mesurar el grau de desenvolupament neurològic dels nens mitjançant l'Escala d'Habilitats Infantils McCarthy (MCSA), a més de recollir dades sobre la seva dieta i la seva activitat física.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.