Societat

Red Eléctrica i Fecsa-Endesa preveuen restablir el servei elèctric aquesta tarda

Asseguren que els danys a la línia Vic-Juià que afecten el servei a 220.000 usuaris són "menors"

Red Eléctrica i Fecsa-Endesa han anunciat que preveuen tenir restablert el servei a la línia d'alta tensió entre Vic i Juià, que dóna servei a 220.000 usuaris de 120 municipis a primera hora de la tarda. Amb tot, els usuaris potser tardaran una mica més a rebre el subministrament de llum.

Després de sobrevolar amb helicòpter la línia d'alta tensió afectada a causa del temporal de neu, Red Eléctrica ha pogut comprovar que "només té danys menors" i ha descartat la caiguda de cap dels seus suports, tal com es va apuntar inicialment.

Per la seva banda, Fecsa-Endesa preveu també poder restablir el servei dels abonats de forma progressiva un cop represa la connexió amb la línia d'alta tensió.

Fonts de Red Eléctrica Espanyola han explicat que els danys a la línia d'alta tensió que subministra la xarxa de Vic (Osona) a Juià (Gironès) són "ruptures de la fibra òptica" qualificades com a "incidències menors".

Un cop restablert el servei de la línia d'alta tensió, que alimenta la xarxa de Fecsa-Endesa, aquesta segona companyia podrà anar restablint també el servei elèctric als seus 220.000 usuaris de la demarcació de Girona i algunes comarques de la Catalunya Central que estan sense llum des d'aquest dilluns a la tarda. Un restabliment que segons han explicat fonts de la companyia es durà a terme de forma progressiva.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.