Societat

Detenen 15 persones acusades d'estafar un milió d'euros amb la venda cotxes

La Policia Nacional ha informat que els detinguts captaven ciutadans de la seva nacionalitat o de la comunitat hindú

La Policia Nacional ha detingut a Barcelona, Granollers i el Prat de Llobregat quinze persones acusades d'estafar prop d'un milió d'euros comprant vehicles que finançaven amb documentació falsa i que després venien a terceres persones, a qui no arribaven a lliurar els cotxes. Segons ha informat avui la Policia, als detinguts, tots de nacionalitat pakistanesa, se'ls imputen 53 delictes d'estafa i falsedat documental comesos des de l'any 2004.

Pel que sembla, els detinguts aconseguien ingressos per tres vies, ja que es quedaven els diners que obtenien de préstecs personals i crèdits hipotecaris contractats amb documentació falsa per adquirir els vehicles nous i de segona mà, també es quedaven amb els diners de la venda dels cotxes a tercers i a més retenien el vehicle, ja que no els lliuraven després de la venda.

Segons la policia, els detinguts captaven ciutadans de la seva nacionalitat o de la comunitat hindú, alguns dels quals no entenien el castellà ni tenien el carnet de conduir, perquè, a canvi d'una petita comissió, figuressin com a prestataris sota documentació falsa.

Entre els detinguts figuren el màxim responsable de l'organització, Tasawar A., de 28 anys, que va ser detingut el passat 21 de juny i que ja ha ingressat a la presó per ordre judicial. També s'ha detingut i empresonat Sherk K., de 37 anys, que s'encarregava d'aportar la documentació falsa necessària per a l'expedient del crèdit.

Un altre dels detinguts és Naz T., de 24 anys, que figura com a principal col·laborador del cap del grup i que s'encarregava de fer els tràmits en els bancs i està considerat com el falsificador més eficaç de l'organització. Es dóna el cas que a Naz T. la policia li va intervenir cinc targetes de crèdit i tres resguards bancaris d'ingressos en diferents entitats, moviments que en només tres dies ascendeixen a 20.000 euros.

En l'operació, la Policia també s'ha pogut confiscar de divers material, com permisos de circulació i fitxes tècniques originals de vehicles, documents d'identitat falsificats, 6.100 euros, poders notarials i pòlisses de préstecs.

A més, també s'han bloquejat per ordre judicial 45 comptes corrents dels detinguts. L'operació continua oberta, pel que no es descarten noves detencions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.