Societat

Un fort terratrèmol de 7,0 graus sacseja Haití

El sisme pot haver tingut conseqüències catastròfiques, tot i que no hi ha dades de danys humans ni materials

Un fort terratrèmol de 7 graus en l’escala de Richter va sacsejar ahir a la nit Haití amb un efecte potencialment catastròfic, segons es desprèn de les primeres informacions no confirmades oficialment, que parlen de l’esfondrament de diversos edificis públics de la capital, Port-au-Prince, entre els quals el palau presidencial.
Just després del sisme, les comunicacions amb el país caribeny van quedar tallades i seguidament l’ambaixador d’Haití als Estats Units, Raymond Joseph, va demanar ajuda internacional per pal·liar els danys provocats pel sisme. En declaracions a la cadena CNN, l’ambaixador va explicar que les conseqüències del terratrèmol podien ser molt greus, donada la pobresa del país.

El president dels EUA, Barack Obama, va ordenar ahir mateix al departament d’Estat i al comandament sud del Pentàgon la preparació d’enviament d’ajuda humanitària al país caribeny. Veneçuela i la República Dominicana també es disposaven a enviar ajuda.

Sismògrafs nord-americans van ubicar l’epicentre dins del mar, a una distància d’entre 15 i 20 quilòmetres de Port-au-Prince. Poc després del primer terratrèmol es van produir tres rèpliques més suaus, de 5,9, 5,5 i 5,1 graus en l’escala de Richter.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.