Societat

El GSMA Mobile World Congress busca fórmules per reduir l'impacte de la crisi mundial

Telefonia mòbil

El llançament de productes tecnològicament prudents i continuistes amb l'any anterior, el manteniment del ritme inversor i l'aposta pels mercats emergents en el cas de les empreses asiàtiques són algunes de les fórmules per les que aposta el GSMA Mobile World Congress, inaugurat aquest dilluns a Barcelona, per reduir l'impacte de la crisi mundial.

Així, en la línia de nous llançaments, el president de Microsoft, Steve Ballmer, ha presentat al congrés els serveis amb els quals la multinacional vol créixer en el món de la mobilitat, un dels quals és el Windows 6.5, que sortirà el tercer trimestre d'aquest any, i ha destacat la importància de la innovació tecnològica en l'actual moment de crisi.

El president executiu de Nokia, Olli-Pekka Kallasvuo, també ha presentat nous models de mòbils a Barcelona, on ha assegurat que la companyia "aprofitarà aquesta crisi per buscar oportunitats i seguir invertint".Per a Olli-Pekka Kallasvuo, "l'impacte del mal cicle econòmic en les tecnologies és menor que en altres sectors, encara que es tracta d'una crisi global que pot ser profunda i llarga".

Aquesta voluntat de seguir invertint es reflecteix en el fet que Nokia ha anunciat la creació d'una fundació amb Adobe per dedicar 10 milions de dòlars a accelerar la creació de continguts avançats per al mòbil.

Expostiors en suspensió de pagaments
Que la crisi és real al sector de la telefonia mòbil ho demostra que alguns dels expositors, com Nortel, es troben en suspensió de pagaments, i com explica el director general de Sony Ericsson a Espanya i Portugal, Magnus Ahlqvist, es preveu que les vendes de mòbils baixin a Espanya un 10% aquest any.

Amb aquest panorama, el ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, ha expressat el suport del govern espanyol a la telefonia mòbil –que ha qualificat com un sector "molt dinàmic" de "present i de futur"– mitjançant la segona edició del pla Avança, que compta amb una inversió de 1.500 milions, que espera que suposi la creació de prop de 200.000 llocs de treball.

D'altra banda, Sebastián ha anunciat que s'ha arribat a un acord per unificar tots els carregadors de mòbils, una mesura que anirà en "benefici dels usuaris i del medi ambient", i també ha declarat que l'Executiu està estudiant la regulació de la telefonia mòbil.

La resposta de les empreses asiàtiques davant la crisi és créixer en els mercat emergents; així, el màxim responsable de la companyia de comunicació mòbil LG, Skott Ahn, ha assegurat avui que, davant la crisi econòmica mundial, l'aposta del seu grup és llançar el 2009 productes "més assequibles" per créixer en aquells països.

En la mateixa línia, el màxim responsable mundial de la divisió de comunicacions de Samsung, J.K. Shin, ha assegurat avui que el seu grup espera superar la crisi mundial gràcies al creixement en els mercats emergents, com l'Índia, Àfrica i la Xina.

Shin ha defensat que "en el futur cal créixer en mercats com la Xina i l'Índia, on hi ha el nou potencial de creixement", una vegada que s'ha assumit el lideratge en mercats com Corea, França, Estats Units o Gran Bretanya.

D'altra banda, Telefónica ha aprofitat el saló per presentar avui un "router" per a la connexió sense fil WIFI de fins a 5 dispositius amb tecnologia mòbil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.