Societat

Creen una plataforma sobre el pla Bolonya que vol distanciar-se de les protestes més radicals

Aposten per explicar què suposarà l'aplicació de l'Espai Europeu d'Educació Superior per a la universitat

L'Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC), amb el suport d'estudiants, professors i personal d'administració i serveis (PAS), han creat la Plataforma Contruïm la Universitat Pública, per tractar l'aplicació de l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES) allunyant-se de les últimes protestes, amb les quals no comparteixen les formes, i les versions oficials.

La plataforma ha creat al seu torn una pàgina web en què es recolliran articles d'opinió, documents oficials que ha generat el procés de transició i el manifest fundacional, que apel·la als principis de veracitat, respecte, honestedat i lleialtat a la universitat pública per explicar què és realment el Pla de Bolonya.

El secretari general de l'AJEC, Andreu Espinola, ha explicat que aquest ha estat un any complicat per a la universitat pública i que moltes de les protestes contra el pla de Bolonya han tingut un efecte "pervers" que ha desgastat la imatge de la universitat pública amb "injúries i fal·làcies". "En la batalla, qui més ha guanyat és la universitat privada", ha lamentat.

Ha reconegut que Bolonya "és ja inevitable", fet pel qual ha instat a treballar per l'horitzó post-Bolonya i explicar concretament què suposarà l'aplicació de l'EEES per a la comunitat universitària.

La pàgina web publicarà tres articles setmanals, i s'intentarà que sigui un d'estudiants, un altre de professors i un altre del PAS, així com opinions oficials dels partits polítics. Els fundadors asseguren que la plataforma no té una posició concreta sobre el procés i que l'objectiu és "reunir totes les sensibilitats", segons ha explicat l'estudiant Nathan Baidez.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Ciència

El VHIO avança cap a una teràpia dirigida per a un tumor rar

Barcelona
Salut

Una visió integral per tractar els TCA en adults de tot el país

Martorell
Societat

Mor Joan Camps Florit, flabioler de les festes de Sant Joan de Ciutadella

El Terracotta Museu presenta ‘Contingent’ del ceramista Lluís Xifra

LA BISBAL D’EMPORDÀ
SUCESSOS

Comissen una boa i una pitó de Birmània a un particular

Monistrol de Montserrat
METEOROLOGIA

Les comarques de Lleida poden superar demà els 40 graus

LLEIDA
societat

La Festa de l’Estiueig de Ribes de Freser estarà dedicada a Àngel Guimerà

Ribes de freser

Reforç policial i un dron nocturn a Mataró per vigilar les Santes

mataró
ECONOMIA

El sector del turisme rural vol que es regulin els pisos turístics als pobles

Barcelona