Societat

12.000 euros per matar a sang freda Martínez Touriño

El sicari acusa el subordinat del director general del CCIB de contractar-lo a través de la seva germana i el cunyat

El subordinat del director general del Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) va pagar 12.000 euros per l’assassinat de Félix Martínez Touriño. Així es desprèn de la investigació dels Mossos d’Esquadra, que apunta a Manuel M.B., responsable dels serveis audiovisuals del CCIB, com a inductor del crim. Un preu molt per sota de l’habitual, ja que un sicari sol cobrar entre 20.000 i 50.000 euros, sense incloure-hi els honoraris dels col·laboradors.

Manuel M.B. va contactar amb el pistoler a través de la seva germana Pilar, casada amb un ciutadà colombià que està en recerca i captura per la seva implicació en la trama que va acabar amb la mort de Martínez Touriño. Un delinqüent amb antecedents menors, Jorge Andrés M.G., va ser l’encarregat de prémer el gallet i, en la seva declaració a comissaria, va acusar clarament els qui li van encarregar el crim i va detallar la trama que el 9 de febrer el va fer disparar contra el director del CCIB.

Pilar M.B. va ser la primera a comparèixer ahir davant la jutge d’instrucció número 18 de Barcelona, però es va negar a declarar. Pilar, que va desaparèixer pocs dies després del crim, va ser detinguda aquest cap de setmana a l’aeroport del Prat. Durant tots aquests mesos va deixar la vivenda habitual a l’Hospitalet i va residir a l’estranger amb els seus fills petits.

Segons es desprèn de les pistes recollides pels investigadors, Manuel M.B. va decidir encarregar la mort de Martínez Touriño quan es va assabentar de la reestructuració que planejava el director general del CCIB i que suposava l’acomiadament del subordinat. Segons sembla, Manuel M.B. feia servir el seu càrrec per obtenir ingressos extraordinaris, una activitat paral·lela que no agradava a Félix Martínez Touriño. La documentació confiscada dilluns en l’escorcoll del despatx del cap dels serveis audiovisuals del CCIB pot aportar pistes definitives sobre aquestes activitats.

Manuel M.B. va activar la maquinària de la mort a través del seu cunyat, que va contractar diversos coneguts, tots d’origen colombià, per perpetrar el crim. Jorge Andrés M.G. va ser l’encarregat de matar d’un tret al cap el director general del CCIB.

En la seva primera feina com a sicari, Jorge Andrés M.G., que va ser detingut aquest cap de setmana juntament amb la seva parella, Mayra Mariella G.A., va deixar moltes pistes que van permetre identificar-lo. No va netejar l’arma homicida que els Mossos van trobar en un contenidor pròxim al lloc del crim i durant la fugida també va deixar una empremta en un vehicle al carrer Casanova. El fet que el pistoler tingués antecedents va permetre als Mossos disposar d’una foto seva l’endemà de l’assassinat.

Una altra pista determinant va ser la pistola utilitzada, una arma curta de la marca Daewoo molt popular entre els sicaris sud-americans. Precisament, entre els altres quatre detinguts (dos homes i dues dones) hi ha qui va facilitar l’arma o qui es va encarregar d’obtenir tota la informació relativa als moviments de la víctima.

D’altra banda, està previst que l’autor intel·lectual del crim no passi a disposició judicial fins avui, quan hagin acabat de declarar davant la jutge els altres set presumptes implicats. Manuel M.B. va ser detingut diumenge a la nit en una segona residència a Roda de Barà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Minuts de silenci a Salou i Sabadell pels feminicidis del cap de setmana

Sabadell
URBANISME

Fons Next Generation per millorar el punt de control al riu Cardener

Súria
URBANISME

Proposen una moratòria de llicències urbanístiques d’un any a una trentena de solars

salt
MEDI AMBIENT

Reclamen un pla urgent per acabar amb els gasos contaminants als avencs del Garraf

Sitges
salut

La vacunació infantil s’estanca per sota dels nivells prepandèmia

Barcelona
SOCIETAT

El 70% de la llars amb infants malbarata aliments habitualment

Barcelona
societat

Intensifiquen els controls per evitar que la gent deixi la brossa fora dels contenidors

girona
societat

Inicien l’enderrocament del convent de les carmelites descalces

girona
Societat

Mor Teresa San Román, excatedràtica d’antropologia social i cultural de la UAB