Societat

El govern haitià tem arribar als 150.000 morts

La ministra de Comunicació assegura que els equips haitians, dominicans i mexicans continuen les tasques de rescat per intentar trobar supervivents

El govern haitià no ha donat per acabades les operacions de rescat, onze dies després del terratrèmol del 12 de gener passat que ha deixat almenys 111.499 morts i es tem que puguin arribar fins als 150.000.

La ministra de Comunicació, Marie Laurence Lassec, ha puntualitzat aquest dissabte en roda de premsa a Port-au-Prince que els equips haitians, mexicans i dominicans segueixen treballant en la recerca de supervivents, i ha pronosticat que abans del dilluns s'hauran trobat ja 150.000 cadàvers. D'aquesta manera, el govern haitià contradiu l'ONU, que unes hores abans havia assegurat que la recerca de supervivents havia quedat suspesa.

El ministeri de l'Interior va fer públic aquest divendres en un comunicat que hi havia 111.499 persones mortes com a conseqüència del terratrèmol. "Desgraciadament pensem que apareixeran 150.000 cadàvers", ha assegurat Lassec.

Pel que fa als plans per reubicar els 610.000 desplaçats, la majoria de Port-au-Prince, la ministra ha aclarit que encara no han començat a fer-ho i s'ha limitat ha explicar que es construiran dos grans campaments per a tots ells.

"Ens fan falta més tendes per allotjar tota aquesta gent", ha aclarit la ministra per explicar el retard amb què s'està actuant per tancar els prop de 500 campaments improvisats en places i jardins de tot el país i que no tenen les normes higièniques bàsiques.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Mor Jon Irazabal, historiador i expresident de la fira Durangoko Azoka

Societat

La Paeria serà part en les causes per delictes que generin alarma social

Lleida
Societat

Mor Eduardo Sayas, el català que va crear el concepte ‘top model masculí’

Infraestructures

Renfe inverteix 75 milions per modernitzar estacions a Catalunya

Barcelona
Itàlia

Recuperen el cos del magnat britànic Mike Lynch del iot enfonsat a Sicília

Barcelona
Expedienten tres treballadors de neteja viària de Figueres

Expedienten tres treballadors de neteja viària de Figueres

FIGUERES

S'ampliarà la zona de vianants del passeig Ramon Berenguer II per la Setmana de la Mobilitat

GIRONA
societat

Mobilització festiva i reivindicativa en defensa del parc Jordi Vilamitjana

girona
canvi climàtic

Les morts per calor a Europa es podrien triplicar a finals de segle

barcelona