Societat

Monti proposarà en el seu informe final soterrar la interconnexió de la MAT i Indústria es compromet a acceptar-ho

A tot just dues setmanes perquè expiri el termini fixat pels presidents Zapatero i Sarkozy per fer públic el traçat transfronterer de la MAT, el mediador europeu Mario Monti ha donat a conèixer a Girona quin serà el contingut del seu informe final.

El coordinador europeu Mario Monti proposarà en el seu informe final soterrar tot el tram de la interconnexió de la MAT, des de Santa Llogaia d'Àlguema (Alt Empordà) fins a Baixàs, uns 65 km de línia.

La proposta, que servirà com a full de ruta de la reunió que mantindran els presidents francès i espanyol a final de mes, no apostarà però perquè el traçat subterrani s'estengui fins a Bescanó perquè els darrers informes de la consultoria Cesi conclouen que no hi ha garanties tècniques que ho facin viable.

El secretari d'Estat d'Energia, Pedro Luis Marín, s'ha compromès a acceptar els continguts de la proposta.

L'informe final de Monti no concretarà el punt geogràfic a través del qual els 400 kV han de creuar la frontera, tot i que Monti ja ha avançat que aquest apartat ja ha quedat "relativament determinat" al llarg del procés.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.