Societat

La ministra de Sanitat preveu disposar de la vacuna contra la grip A a l'octubre

La malaltia fa pujar a 27 el nombre de víctimes causades a l'Estat espanyol

La ministra espanyola de Sanitat, Trinidad Jiménez, ha confirmat aquest divendres que la vacuna contra la grip A estarà disponible a l'octubre i que el seu departament mantindrà les vacunes per als grups de risc definits per la Unió Europea: el personal sanitari, les dones embarassades i els malalts amb patologies cròniques. D'altra banda, s'han conegut dues noves morts a causa del virus a l'Estat espanyol, una a Múrcia i l'altra a Valladolid.

Des de Brussel·les i després d'una reunió de ministres del ram, Jiménez ha confirmat que els primers assajos de la vacuna han tingut un resultat satisfactori i que eñ fàrmac no estarà en circulació fins a finals d'octubre o principis de novembre, quan hagi passat els controls de l'Agència Europea del Medicament.

D'altra banda, una jove de 18 anys amb una minusvalia psíquica i patologies greus, infectada pel brot de grip A/H1N1 declarat en el centre d'atenció a minusvàlids Don Bosco de Valladolid, i un jove de 26 anys ingressat amb patologies greus a l'hospital Virgen de la Vega de Múrcia fan pujar el nombre de víctimes per la malaltia fins a 27.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.