Societat

El Dalai Lama compara Catalunya amb el Tibet en alguns aspectes polítics, socials i religiosos

El XIV Dalai Lama, Tenzin Gyatso, ha comparat avui la situació política, religiosa i social catalana amb la del Tibet "en algunes coses", segons ha destacat el vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, que s'hi ha entrevistat aquest matí al Palau de Pedralbes.

Segons ha explicat Carod, el Dalai Lama està "molt interessat a conèixer la situació política i religiosa a Catalunya, que ha comparat en algunes coses amb el seu Tibet originari". Tot i això, el vicepresident català ha apuntat que "les realitats són diferents", tot i que comparteixen "el desig dels pobles de viure en pau i llibertat". Durant l'entrevista, el Dalai Lama ha demanat pels canvis demogràfics i "el fenomen de la immigració" i ha mostrat una "enorme preocupació" per la moral laica i el respecte religiós. Així, ha apostat per la diversitat "més enllà dels elements que generen confrontació, tensió i fins i tot violència", ha explicat Carod.
El vicepresident català, que també és el responsable de la Direcció General d'Assumptes Religiosos de la Generalitat, ha considerat "lògic" rebre institucionalment "en nom del poble català" el líder tibetà, que va ser premi Nobel de la pau del 1989. "No és la primera vegada que el Dalai Lama visita Catalunya; ja ho havia fet en ocasions anteriors i havia estat rebut per representants del Govern i del Parlament", ha recordat.

Després de la seva entrevista, el líder religiós tibetà es reunirà amb el president del Parlament, Ernest Benach, en una visita a aquesta cambra. A la tarda, farà la conferència L'art de la felicitat al Palau Sant Jordi. Les entrades per a aquest acte estan gairebé exhaurides, tot i que un miler es reserven per ser venudes directament al recinte.

Durant l'estada del Dalai Lama en la Ciutat Comtal, que durarà fins demà, es faran dos concerts. Un d'aquests concerts es farà abans de la conferència, i hi participaran la cantant Maria del Mar Bonet al costat de l'Escolania de Montserrat i la Comunitat Tibetana a Catalunya.

A les 20:30 hores es farà a l'Església de Santa Maria del Pi de Barcelona el segon recital, sota el nom El cant del lama, interpretat pel seguidor del Dalai Lama, el lama Gyurme. La recaptació d'aquest recital, l'entrada del qual costa 15 euros, es destinarà als campaments de refugiats tibetans a l'Índia.

Finalment, abans de marxar cap a Lisboa, el Dalai Lama inaugurarà la nova seu de la Casa del Tibet, situada al número 181 del carrer Rosselló de Barcelona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.