Societat

El TSJC desestima la demanda de suspendre cautelarment l'assignatura d'educació per a la ciutadania

Segons els demandants, educació per a la ciutadania vulnera el pluralisme polític i els drets de llibertat ideològica

La sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha emès una interlocutòria on desestima la petició d'entitats com Associació de Juristes Cristians de Catalunya, E-cristians o Fundació Abat Oliva per suspendre de forma cautelar diversos articles dels decrets dictats pel departament d'Educació aprovats el 26 de juny del 2007 sobre l'assignatura d'educació per a la ciutadania.

A més, les entitats demandants reclamaven que en els centres de la Fundació Abat Oliva no s'impartís aquesta assignatura, així com la dispensa als seus alumnes per assistir-hi, i adaptar el contingut d'aquesta matèria educativa a l'ideari propi de la Fundació Abat Oliva.

Segons els demandants, l'educació per a la ciutadania vulnera el pluralisme polític i els drets de llibertat ideològica i dels pares per rebre una educació ideològica i moral d'acord amb les seves conviccions. L'argument dels demandants indicava que els objectius de la matèria "col·lisionen" amb l'ideari propi dels centres de la Fundació Abat Oliva, ja que són "contraris a la doctrina de l'Església catòlica", tot i que, segons el tribunal, l'assignatura no provoca perjudicis 'irreparables' en aquests centres. A més, creuen que serien més greus les conseqüències d'anul·lar la normativa per a tots els centres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.