Societat

Falta d'imprudència i multa de 300€ per al mosso que va atropellar mortalment un motorista a BCN

El motorista triplicava la taxa permesa d'alcohol a la sang

La jutge ha imposat una multa de 300€ al mosso d'Esquadra que ara fa un any va envestir mortalment a Barcelona un motorista en saltar-se un semàfor en vermell. També l'obliga a indemnitzar amb 67.631€ la família del mort, quantitats de les quals ha de respondre l'asseguradora del furgó com a responsable civil directa i la Generalitat com a responsable civil subsidiària. La sentència conclou que l'agent no va actuar amb "diligència extrema", però assenyala que la víctima no va poder reaccionar adequadament perquè havia begut i triplicava la taxa permesa d'alcohol a la sang.

L'accident es va produir cap a les 20.45 hores del 19 de juliol en l'encreuament dels carrers Ausiàs Marc i Roger de Flor, quan el vehicle policial, que circulava amb els senyals lluminosos i acústics, es dirigia d'urgència a reforçar el dispositiu preparat amb motiu d'una manifestació de veïns en contra de la narcosala de l'Hospital Vall d'Hebron.

La multa imposada al mosso és molt inferior a la sol·licitada per l'acusació particular, que va demanar que se'l condemnés a pagar la quantitat màxima, 3.600 euros, per la falta comesa. L'advocat que representa la família de Such ha demanat que l'agent fos jutjat per un delicte d'homicidi imprudent, tot i que la seva petició va ser rebutjada per la jutge instructora i per l'Audiència de Barcelona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.