Societat

Detinguts dos adolescents acusats de matar un nen a Liverpool

A Liverpool han detingut dos adolescents sospitosos d'haver matat d'un tret un nen d'11 anys mentre jugava al futbol a Liverpool (nord d'Anglaterra), segons ha informat la Policia.

Rhys Jones va morir ahir a la nit víctima de l'impacte d'una bala al coll mentre jugava un partit de futbol amb amics a l'aparcament d'un pub del barri de Croxteth. Segons la Policia del comtat de Merseyside, el nen va ser tirotejat per un adolescent encaputxat que passejava en bicicleta per la zona.

No s'han difós les identitats dels dos sospitosos, de 18 i 14 anys, als quals la policia interroga. "Hi ha hagut dues detencions, però això no prova res. Necessitem l'ajuda dels ciutadans perquè encara no estem segurs de qui va cometre el crim", ha dit el comissari en cap de la Policia de Merseyside, Bernard Hogan-Howe.

El primer ministre britànic, Gordon Brown, ha condemnat "un crim terrible que ha commocionat tot el país" i ha subratllat que "els responsables es trobaran, es detindran i seran castigats". Brown ha transmès el seu condol a la família del menor.

Per altra banda, la ministra britànica de l'Interior, Jacqui Smith, s'ha declarat "commocionada i trista" al ser informada del "tràgic tiroteig". Smith té previst reunir-se avui amb Brown per tractar el problema de la violència juvenil, en una entrevista programada abans dels fets.

Un testimoni que no s'ha identificat i que era prop de l'aparcament on jugava Jones ha assegurat que un jove encaputxat d'uns 14 o 15 anys va disparar els trets. Segons la seva versió, l'agressor va disparar tres trets des d'una distància de trenta metres, dels quals el segon va impactar en un automòbil i el tercer va matar a Jones.

Els fets han coincidit amb un debat sobre l'augment de la violència juvenil als carrers del Regne Unit que comença a atemoritzar a la població. Mentrestant, els polítics i la Policia són partidaris de que s'adoptin mesures urgents abans que es perdi el control sobre l'assumpte.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.