Societat

L'Hospitalet enderroca un aparcament per construir 56 habitatges per a joves

La intervenció immobiliaria realitzarà també un aparcament subterrani i una zona enjardinada

Aquesta setmana han començat els treballs d'enderroc de l'aparcament del passatge de Colom, a Collblanc-La Torrassa, on es construiran 56 habitatges de lloguer per a joves, segons que han informat fonts de l'ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès).

L'empresa municipal L'H 2010 també construirà un aparcament subterrani i una zona enjardinada de 660 metres quadrats a l'interior de l'illa i adequarà el passatge de Colom, que passarà a ser de prioritat invertida.

El projecte forma part del Pla integral de Collblanc-La Torrassa i inclou la construcció de dos edificis de 36 i 20 habitatges, respectivament. El primer se situarà entre el carrer del Montseny i el segon se situarà paral·lel a l'anterior, entre el passatge de Colom i la nova zona verda. Tots dos constaran de planta baixa, destinada a equipaments, més quatre plantes, destinades a habitatges.

L'espai resultant entre els dos blocs d'habitatges forma una plaça oberta d'ús públic, amb diferents zones d'esbarjo. Aquest nou espai queda obert al passatge de Colom, el qual s'adequarà com carrer de prioritat invertida i formarà part del camí escolar segur del Districte.

Eficiència enrgètica
Els habitatges constaran d'una sala menjador-cuina en un sol espai, una habitació, un bany complet i un balcó obert a l'exterior, a més d'un sistema col·lectiu d'aigua calenta sanitària i calefacció, que reduirà les emissions al medi ambient i aconseguirà una major eficiència energètica dels edificis.

El projecte també preveu la construcció d'un aparcament subterrani de 214 places en règim de concessió repartides en tres plantes, de les quals 4 seran adaptades. L'accés de vehicles es realitzarà mitjançant una única rampa situada al carrer del Montseny i els accessos de vianants es faran per les plantes baixes dels edificis.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.