Societat

Microsoft presenta la versió 6.5 per a mòbils

Telefonia mòbil

“Si Google té telèfons, nosaltres també”. Això és el que semblava desprendre’s de l’anunci de la nova marca Windows Phone fet ahir a Barcelona per Steve Ballmer, president de Microsoft, en la primera jornada del Mobile World Congres. El més curiós és que cap de les dues empreses fabrica mòbils. El que sí que fan és proveir els fabricants de telèfons d’un component cada cop més decisiu: el sistema operatiu. Google és l’impulsor principal d’Android, un sistema obert i gratuït que ha causat una gran expectació, mentre que Microsoft va presentar la futura versió 6.5 del seu Windows per a mòbils. Es tracta, segons Ballmer, d’aprofitar la familiaritat dels consumidors amb un sistema que també troben a l’ordinador, al televisor i a la web.

De tota manera, si el nou Windows mòbil s’assembla a alguna cosa, no és al d’ordinador, sinó a un producte del tot diferent, el reproductor musical portàtil Zune, amb què l’empresa tracta, sense gaire èxit, de competir amb els iPod d’Apple. Corria el rumor que Microsoft presentaria un nou Zune amb funcions de telèfon, però finalment s’ha quedat en l’aparença gràfica. Respecte al maneig de les funcions mitjançant gestos sobre la pantalla tàctil, sobren les comparacions amb l’iPhone, perquè també n’hauríem de fer amb gairebé tots els llançaments de nous models d’aquest any.

Steve Ballmer va presentar a Barcelona dues novetats més relacionades amb els mòbils: el servei web MyPhone, per guardar a la xarxa una còpia de seguretat de les dades del telèfon, consultar-les des de l’ordinador i traspassar-les a un altre mòbil si cal, i el Windows Marketplace, un servei de descàrrega i venda de programes per a telèfons mòbils amb què Microsoft espera replicar l’èxit de l’homòloga App Store d’Apple per a l’iPhone.

Al mateix aspira Nokia, el gegant finlandès de telefonia mòbil. Ahir va anunciar que abans del maig haurà agrupat tots els seus serveis actuals de descàrrega de continguts sota l’ensenya Ovi Store, amb què s’adreçarà a un mercat actual de 50 milions de mòbils de les seves plataformes S60 i S40, que seran 300 milions l’any 2012, segons Marco Argenti, vicepresident de serveis de Nokia.

En aquesta botiga de programari per a mòbils des del mòbil, la companyia Nokia preveu la possibilitat que el pagament es faci amb la factura del telèfon, cosa que implica les operadores. També es potenciaran els elements de localització i socials, de manera que en descarregar al mòbil el tràiler d’una pel·lícula l’aparell ens indicarà a quins cinemes del nostre voltant la fan, i quan busquem una informació, ens ensenyarà primer les que han estat descarregades pels nostres amics.

L’Android
Tornant als mòbils Google, finalment no s’ha materialitzat el model de Samsung que tant s’esperava, però altres marques sí que han ensenyat terminals Android, com ara la xinesa Huawei. Telefónica portarà a Espanya el HTC Dream, que ja ven la seva competidora T-Mobile en altres països.

Però qui s’ha apuntat el fitxatge de Magic, el segon model Android de HTC, ha estat la britànica Vodafone, que també serà la primera a tenir a Europa el Palm Pre, un telèfon que combina teclat físic, pantalla multitàctil i un sistema de navegació per les funcions del telèfon veritablement innovador que es considera l’únic que supera el llistó de l’iPhone.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Blanes treballa perquè es puguin bonificar els hivernacles agraris en sòl rústic

blanes
SOCIETAT

Prova pilot per establir un sistema d’avís als banyistes a platges o cales no vigilades

Mataró
SOCIETAT

El 74% de les estades a allotjaments d’urgència de l’Ajuntament de Barcelona superen els sis mesos

Barcelona
societat

L'ajuntament canvia el model d’algunes fonts per evitar-ne usos incívics

figueres
tradicions

La Mercè 2024 tindrà pregonera i un novedós ‘videocartell’

barcelona
educació

Educació rep 3.516 reclamacions per les adjudicacions de docents

barcelona
MEDI AMBIENT

El parc natural dels Ports es prepara per reintroduir el voltor negre a l’entorn

Roquetes
societat

Junts presenta una moció per ampliar les places de la llar d’infants la Farigola

vilablareix
societat

Reactiven el protocol de calor per fer front a les altes temperatures

olot