Societat

Detectat un segon cas de febre aftosa a la granja d'Anglaterra on va començar el brot

El govern de Gordon Brown ja ha aplicat diverses mesures per evitar que aquest capítol de febre acabi com el del 2001

Preocupació pel segon cas de febre aftosa detectat al sud-est d'Anglaterra. El bestiar possiblement infectat procedeix de la zona de protecció establerta al voltant de la granja on es va detectar el primer brot, segons el portaveu del ministeri de Medi Ambient, Alimentació i Afers Rurals. Ara s'esperen els resultats de les anàlisis fetes els animals que haurien estat afectats per aquest segon focus per confirmat si tenen febre aftosa.

D'altra banda, i mentre s'esperen els resultats de les anàlisis fetes en dos laboratoris que podrien ser l'origen del focus, les autoritats sanitàries han sacrificat aquest dilluns una segona partida de 50 caps de bestiar. Així doncs, en total s'haurien sacrificat unes 120 vaques, tant a la granja afectada com en d'altres veïnes com a mesura de precaució.

Mentrestant, la Comissió Europea ha prohibit l'exportació de bestiar, carn i productes làctics procedents de tota la Gran Bretanya, després del primer brot de febre aftosa. Inicialment, es preveia que la prohibició afectaria només el sud d'Anglaterra però l'executiu comunitari ha preferit prohibir l'exportació a tot el país per evitar la propagació d'una malaltia que el 2001 ja va provocar més de 12.000 milions de pèrdues al país. Segons Brussel·les, aquesta decisió s'ha pres de manera preventiva.

Per la seva part, el govern de Gordon Brown ja ha aplicat diverses mesures per evitar també que aquest capítol de febre aftosa acabi sent com el que el 2001. Entre elles, prohibir el transport d'animals arreu del país i suspendre les exportacions de bestiar i productes animals.

La febre aftosa és una malaltia viral molt contagiosa per als animals, tot i que no suposa un perill per a la salut pública.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
PALAFRUGELL

L’Ajuntament substitueix jocs infantils deteriorats en dos parcs

PALAFRUGELL
SOCIETAT

Pineda amplia les ajudes per a despeses relacionades amb habitatge

Pineda
FIGUERES

Denunciat un veí per escampar les deixalles d’uns contenidors

FIGUERES
Societat

Barcelona recorda la celebració del Congrés Obrer i la fundació de la UGT

Barcelona
FIGUERES

Rescaten sis gats i dos gossos en estat d’abandonament d’un domicili

FIGUERES
urbanisme

Barcelona impulsa la reforma d’espais esportius i la creació d’un local social a Ciutat Meridiana

Barcelona
LA BISBAL D’EMPORDÀ

Creen el primer programa de televisió fet per persones amb discapacitat

LA BISBAL D’EMPORDÀ

El mercat de Sant Carles es renova

Granollers
SANT FELIU DE GUÍXOLS

La cobertura a la riera de Sant Amanç avança a Sant Feliu

SANT FELIU DE GUÍXOLS