Societat

El jutjat número 33 de Barcelona deixa en llibertat un dels psiquiatres relacionats amb els avortaments il·legals

A la presó queda un psiquiatra, que feia tasques en un centre penitenciari, i té antecedents per violència domèstica

La jutgessa titular del Jutjat d'Instrucció número 33 de Barcelona ha deixat en llibertat Javier C.V., un psiquiatra que treballava en un ambulatori del barri de Sant Antoni de Barcelona, i que estava en presó provisional per la seva relació amb els avortaments il·legals de les clíniques Ginemedex, TCB i Barnamedic de Barcelona. El psiquiatra ha quedat en llibertat amb càrrecs i va sortir de la presó aquest dimecres a la tarda, segons han explicat a l'ACN fonts judicials.

Aquest psiquiatra era un dels dos que la jutgessa va enviar a la presó en la segona fase d'aquesta operació policial que va dur a terme la Guàrdia Civil el mes passat. Segons fonts judicials el metge treballava en un centre sanitari privat i s'hauria trobat la seva signatura en alguns informes irregulars a pacients que haurien avortat en les clíniques on suposadament es feien aquests avortaments.

De moment a la presó queda un altre psiquiatra, que feia tasques en un centre penitenciari, i que té antecedents per violència domèstica. Tan ell com el que ha quedat en llibertat amb càrrecs estan acusats de signar informes irregulars utilitzats en els avortaments. Divendres passat l'Audiència de Barcelona va deixar sortir sense fiança el ginecòleg Carlos Morín, principal acusat d'aquest entramat i amb la prohibició d'apropar-se a les seves tres clíniques. Amb ell va sortir la seva dona i una de les col·laboradores que també estaven a la presó.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.