Societat

El Consell Escolar avala el nou calendari per al 2010

Educació

La comissió del Consell Escolar de Catalunya encarregada d'avaluar la proposta de nou calendari escolar llançada a principis de mes pel conseller d'Educació, Ernest Maragall -que preveu avançar l'inici de curs al 7 de setembre i introduir una setmana de vacances al febrer-, ha desaconsellat, per precipitada, que aquesta nova distribució de la jornada lectiva pugui entrar en vigor el curs vinent, mentre que sí que ha avalat, amb alguns matisos, que pugui ser una realitat el 2010-2011 com "un primer pas" per avançar en una racionalització més àmplia del calendari.

Aquesta és la principal conclusió de les deliberacions que aquest grup de treball, on hi ha representats tots els sectors de la comunitat educativa, ha dut a terme en diverses sessions durant aquest mes de febrer, i que es concretaran en un informe (del qual ahir ja es va llegir un esborrany) que haurà de ser ratificat amb posterioritat pel ple del Consell Escolar.

La proposta del conseller plantejava dues opcions amb la mateixa distribució de dies lectius anuals, però amb la possibilitat que el nou calendari pogués entrar en vigor el setembre del 2009 o el del 2010.

La sectorial del Consell comparteix la necessitat d'impulsar una racionalització del calendari sempre que "es tinguin en compte les necessitats de tots els sectors implicats". Això és, del professorat, dels centres, de les famílies, de les organitzacions empresarials i de les mateixes administracions", segons va explicar el president de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica, Ricard Aymerich, integrant d'aquesta comissió.

Pel que fa a les famílies, aquestes necessitats passarien per "garantir una oferta d'activitats extraescolars per a tothom que ho necessiti", mentre que, per tal d'assegurar el bon funcionament dels centres educatius, s'exigeixen tres requisits: que els equips docents disposin de prou temps per poder preparar el curs; que hi hagi una bona coordinació amb els ajuntaments per garantir que els nous equipaments estaran a punt una setmana abans, i que les plantilles es coneguin abans del 31 de juliol.

Una altra de les observacions de la comissió (en la línia del document que el Consell Escolar va aprovar ja el 2002) és que el calendari pugui adaptar-se a les especificitats de cada territori, malgrat l'existència d'un marc general comú.

Aquestes especificitats tenen a veure amb la climatologia, amb les festes i celebracions associades a cada municipi o zona i amb l'entorn socioeconòmic, que fa, per exemple, que en determinades zones on hi ha molta ocupació en el sector serveis es concentrin les puntes de feina coincidint amb els dies de vacances escolars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

CATSA invertirà a Girona més de 300.000 euros per millorar la xarxa d’aigua

girona
llengua

Només el 3% de les escoles de les Illes s’adhereixen al pla per reduir català

barcelona

El govern dona la raó a Susqueda en el contenciós amb Osor pel Santuari del Coll

SUSQUEDA
canvi climàtic

‘Beryl’ arriba a Gran Caiman després d’afeblir-se a la categoria 3

barcelona

Ingressos zero en la prova pilot per evitar la llarga estada psiquiàtrica

Santa Coloma de Gramenet
ensenyament

Molins de Rei, Ripollet i Tarragona, entre els municipis amb més segregació escolar a primària

barcelona

Fornells i Quart planegen connectar els municipis amb una via verda

GIRONA

Ajornen el desnonament d’una família amb un nadó de pocs dies

Barcelona
societat

Més radars, controls d’alcoholèmia i vols d’helicòpter durant l’estiu

barcelona