Societat

Condemnen a cinc anys de presó un guàrdia urbà de Badalona acusat de detenir il·legalment un motorista

L'agent condemnat també haurà d'indemnitzar la víctima amb 420 euros per les lesions

La Secció Setena de l'Audiència de Barcelona ha condemnat José Antonio Herrnández, de 43 anys i agent de la Guàrdia Urbana de Badalona, a cinc anys de presó i multa de 180 euros per un delicte de detenció il·legal comès per funcionari públic i una falta de lesions.

El tribunal considera provat que l'agent va detenir un motorista quan circulava per la via pública sense casc, i després de mantenir una discussió amb ell, el va portar a la comissaria on també el va agredir donant-li un cop a la cara. La sentència també condemna al motorista Alberto Cuenca, de 27 anys, per una falta de danys a pagar 60 euros, ja que va donar cops en el vehicle policial quan era traslladat a dependències policials.

La sentència indica que el 6 de novembre de 2002 Alberto Cuenca portava sense casc el seu ciclomotor pels carrers de Badalona, portant a la xicota com a copilot. L'agent de la Guàrdia Urbana de Badalona condemnat va advertir aquesta infracció de trànsit i va cridar l'atenció al motorista, iniciant aquest una disputa verbal amb el policia ja que li va recriminar no dir res a un taxista que gairebé se salta un semàfor en vermell. Davant aquesta situació, l'agent va fer posar al motorista al costat de la vorera per ser identificat, dient-li que "l'anava a empaperar", i fent posar més nerviós a Alberto que va començar a cridar, provocant que el policia el posès a terra i l'emmanillès. Després l'agent va cridar una patrulla que es van emportar el detingut a comissaria davant la mirada de la xicota del motorista, que quan entrava al vehicle policial va donar una puntada de peu causant danys per valor de 300 euros, que segons la sentència haurà d'indemnitzar a l'Ajuntament de Badalona.

Un cop a la comissaria, el detingut va anar als calabossos portant les manilles que li havien col·locat en la detenció. Com l'agent condemnat les volia recuperar va baixar on estaven els calabossos i sense rebre "cap agressió prèvia, ni tampoc amb intenció d'humiliar al detingut", li va donar un cop amb el cap, on portava un casc, al pit del motorista, provocant-li una lesió. Sobre les vuit de la tarda, el detingut va ser identificat ja que portava la documentació i el van deixar en llibertat.

A banda de la pena de presó i la multa per la falta de lesions, l'agent condemnat també haurà d'indemnitzar la víctima amb 420 euros per les lesions, una quantitat de la que es farà responsable civil subsidiària l'Ajuntament de Badalona. Per la seva banda el motorista haurà de pagar 300 euros pels danys provocats en el vehicle policial. La sentència destaca que no ha quedat provat ni les lesions a la companya del motorista ni que aquest agredís al policia mentre estava als calabossos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.