Societat

Barcelona rebrà dimarts 13 el primer vaixell carregat amb aigua de Tarragona

Dimarts que ve dia 13 arribarà al moll d'Inflamables del Port de Barcelona el primer vaixell carregat amb aigua potable procedent de Tarragona.

El vaixell, el primer dels deu que subministraran aigua a l'àrea metropolitana mentre duri la sequera, atracarà al port barceloní cap a les 08.00 hores, encara que les maniobres de descàrrega de l'aigua s'allargaran fins a les 10.00 hores, aproximadament, segons que ha informat avui el departament de Medi Ambient en un comunicat.

L'aigua transportada en vaixells des de Tarragona, que subministrarà l'empresa Ematasa, que s'encarrega de la distribució a la capital tarragonina, circularà per una xarxa de canonades de nova construcció d'1,5 quilòmetres de longitud i 800 mil·límetres de diàmetre fins a desembocar a dos dipòsits de 8.440 metres cúbics de capacitat.
Aquests dipòsits tenen a la seva sortida una central d'impulsió nova que permetrà bombar un màxim de mil litres per segon per una canonada d'1,6 quilòmetres fins a la xarxa de transports d'aigua de la Zona Franca.

Des d'aquí una altra canonada permetrà portar l'aigua fins a la Central d'Aigües de Barcelona a Cornellà, on serà emmagatzemada en un dipòsit de 12.210 metres cúbics de capacitat per ser distribuïda posteriorment per la xarxa de l'àrea metropolitana de Barcelona.

Les pròximes setmanes arribaran també a Barcelona vaixells amb aigua "prepotable" procedent del canal de la Provence de Marsella (França).

Les obres per rebre l'aigua de Tarragona i Marsella van començar el mes de febrer passat i s'han acabat en menys de tres mesos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
trànsit

Els Mossos despleguenun macro operatiu de Trànsit amb una trentena de controls simultanis

Barcelona
BANYOLES

Fil a l’agulla per a desenvolupar Sota Monestir

BANYOLES
URBANISME

La Paeria impulsa la construcció de 17 nous habitatges al Centre Històric

lLEIDA
serveis

El nou pavelló de les Glòries incorporarà una coberta verda

bARCELONA
infraestructures

El traspàs de la línia R1 de Rodalies farà els primers passos el gener del 2025

barcelona
TREBALL

Denuncien la sobrecàrrega de feina de les infermeres a la costa tarragonina

L’Ametlla de Mar
SOCIETAT

Barcelona acull del 10 al 18 d’agost la quinzena edició del Circuit Festival

Barcelona
MEDI AMBIENT

Buiden de peixos el pantà d’Ulldecona per evitar una mortalitat massiva

La Pobla de Benifassà
INFRAESTRUCTURES

Acciona pagarà finalment els afectats per les esquerdes del túnel del Coll de Lilla

Montblanc