Societat

Alguns patrons es plantegen deixar la fundació del Palau

Els mecenes aporten entre 40.000 i 100.000 euros anuals a l’entitat, a més d’altres quantitats per a actes puntuals

L’actuació de Fèlix Millet al capdavant de l’Orfeó Català, de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música –que integra els mecenes– i del comitè executiu del Consorci del Palau –que agrupa les administracions públiques–, a més de poder ser una qüestió penal –actualment sota secret de sumari–, esdevé un fet sensible per als patrocinadors de l’entitat, mecenes que feien inversió en imatge però també “amb el convenciment que s’estava donant suport a la cultura catalana”, deia ahir a l’AVUI un d’ells, que, com la resta, vol conservar l’anonimat.

Estupor és el sentiment generalitzat, però l’actuació de Millet està fent mal. Paral·lelament a la sensació de decepció que els ha causat algú en qui “hi havia una confiança cega”, segons Joan Llinares, actual director de la fundació, alguns dels mecenes ja s’estan plantejant passar a l’acció i abandonar la fundació, “sobretot aquells que hi són per interessos polítics i d’imatge i que la cultura catalana no és la seva prioritat”, apuntava un altre portaveu d’una de les empreses patrocinadores. La majoria aportaven entre 40.000 i 100.000 euros anuals, a banda de col·laboracions per a fets puntuals, com el centenari, l’orgue...

D’entre els patrons i patrocinadors, hi ha empreses catalanes emblemàtiques i també companyies estatals d’alt rang. Tots opten pel silenci, però alguns ja han congelat els contractes actuals “fins que s’aclareixi la situació”, concretava un d’ells. D’altres diferencien la participació a la fundació de les persones que la gestionen, “perquè hi participem pel que era, és i serà el Palau”, afirma un altre dels patrons. El cert és que el futur del patrocini del Palau pot quedar realment molt afectat.

A més de la responsabilitat penal, la civil, que abasta més temps que la primera, “la poden reclamar els patrons a través de la fundació”, afirmava ahir una advocada experta en fundacions. La reunió de patrons s’albira a l’horitzó.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Aturen ‘sine die’ un desnonament d’un edifici amb onze habitatges

arbúcies
societat

Blanes treballa perquè es puguin bonificar els hivernacles agraris en sòl rústic

blanes
SOCIETAT

Prova pilot per establir un sistema d’avís als banyistes a platges o cales no vigilades

Mataró
SOCIETAT

El 74% de les estades a allotjaments d’urgència de l’Ajuntament de Barcelona superen els sis mesos

Barcelona
societat

L'ajuntament canvia el model d’algunes fonts per evitar-ne usos incívics

figueres
tradicions

La Mercè 2024 tindrà pregonera i un novedós ‘videocartell’

barcelona
educació

Educació rep 3.516 reclamacions per les adjudicacions de docents

barcelona
MEDI AMBIENT

El parc natural dels Ports es prepara per reintroduir el voltor negre a l’entorn

Roquetes
societat

Junts presenta una moció per ampliar les places de la llar d’infants la Farigola

vilablareix