Societat

L’acord del Miniestadi se segella avui amb el suport de CiU i amb ERC a l’espera

Laporta i Hereu busquen data per presentar el projecte

L’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, es va reunir ahir amb els líders dels grups municipals CiU, Xavier Trias, i ERC, Jordi Portabella, per tancar un acord “com més ampli millor” per fer la requalificació del Miniestadi, ja que no té el del seu soci de govern ICV-EUiA, ni tampoc el del PP, que hi votaran en contra. La federació ha confirmat el suport al projecte, però ERC es farà pregar i vol veure recollides en el projecte les seves peticions. Xavier Trias avala l’acord amb el club perquè Hereu va acceptar les condicions d’ampliar el nombre de pisos protegits al barri i millorar el transport públic i la superfície de serveis.

En canvi ERC hi planteja encara esmenes i les negociarà fins avui mateix. El grup de Jordi Portabella reclama que els habitatges es facin amb “criteri d’ecobarri”; que un 50% dels pisos siguin públics –com també va demanar CiU–, que es compensi la pèrdua de sòl amb equipaments i que es millori l’accessibilitat al barri. Mentre Esquerra està a l’espera dels canvis, l’Ajuntament donava ahir l’acord per fet. Aquest matí els grups haurien d’escenificar l’acord per donar a conèixer el sostre urbanitzable per a habitatges i serveis dels 11.768 m2 de l’àrea d’actuació, i com compensarà el Barça els terrenys per a serveis que perdran les Corts i Barcelona. És una permuta que el club farà amb els terrenys que té a Montcada, Viladecans i Sant Joan Despí. Els veïns de les Corts no en volen ni sentir a parlar.

El director general del club, Joan Oliver, va dir ahir que el rendiment que el Barça obtingui de la requalificació s’invertirà tot al Camp Nou. No va quantificar el benefici, però va reconèixer que és una operació “important”. Hereu i el president Joan Laporta podrien firmar el pacte demà mateix, abans que el Barça surti cap als EUA.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Creen les figures dels futbolistes Lamine Yamal i de l’anglès Jude Bellingham

torroella de montgrí
societat

L’Ajuntament millora la zona infantil de Grup Sant Daniel

girona

Amnistien dos condemnats a 8 mesos de presó pels aldarulls postsentència

girona
medi ambient

SOS Costa Brava denuncia que han arrencat de nou les balises de la Cala Vedell

Mont-rAs

Els turistes hi deixen diners

Girona
Joan, Josep i Jordi Roca
Propietaris del Celler de Can Roca

"Som molt afortunats de fer el que fem"

Sant Julià de Ramis
Sant Esteve de Llémena

L’atac en una granja eleva la preocupació per la inseguretat

SANT ESTEVE DE LLÉMENA
Glòria Bonal i Sarró
Mestra especialista de música

“L’escola que valora les arts és molt més completa”

Girona
Olot

El PSC d’Olot reclama la creació d’una quarantena de places públiques a les escoles bressol

Olot