Societat

Una conversa de Jordi Montull implica la seva filla i Garicano

Mariona Carulla fa pública una reveladora telefonada de l’home de confiança de Millet · L’exdirectora general assegura que “Millet ens deia que demanéssim sempre més diners dels que costaven les coses”

Pocs dies després que Jordi Montull i la seva filla Gemma fossin acomiadats del Palau per la seva implicació en l’espoli de la institució, el fins aleshores director administratiu va trucar a la nova presidenta, Mariona Carulla, per demanar-li explicacions i retreure-li que no s’hagués actuat de la mateixa manera amb la directora general, Rosa Garicano. “Em va amenaçar i em va dir: «I la Rosa què?, la Rosa sap el mateix que la meva filla!»”, va explicar ahir Carulla davant la magistrada del jutjat social 32 de Barcelona, on es va fer la vista de la demanda presentada per Garicano contra el Palau, que finalment va acabar acomiadant-la.

Garicano sempre ha mantingut –i ahir ho va repetir– que ella ni estava al corrent de l’activitat delictiva de Millet i Montull ni se n’ha beneficiat. Per la seva part, Montull sempre ha defensat en les seves declaracions judicials que la seva filla tampoc en sabia res. La revelació d’ahir de Carulla contradiu de forma clara la versió d’un i altre. Carulla també va explicar que poc després d’esclatar l’escàndol, Garicano li va dir: “Ara vénen les obres de l’hotel del Palau i caldrà que vigilem en Montull”.

800.000 euros
L’exdirectora general del Palau demana ser readmesa per la institució o, en cas contrari, indemnitzada amb una quantitat que podria arribar als 800.000 euros. Ahir va defensar la seva gestió a la institució i va traspassar a Millet qualsevol responsabilitat respecte als fets delictius descoberts l’estiu passat. “Jo feia el que em deia el meu president”, va dir en més d’una ocasió. En un altre moment, Garicano també va recordar que “Millet ens aconsellava sempre que demanéssim més diners dels que costaven les coses”. L’exdirectora general va explicar això quan se li van demanar explicacions sobre un expedient per a un contracte del Palau amb Endesa amb la llegenda “Pressupost fictici”.

Garicano va reconèixer que la seva firma apareixia en dues factures, per un valor total de 480 euros, relacionades amb la boda de Clara Millet i que va pagar el Palau. Al judici també va declarar l’actual director general, Joan Llinares, que va explicar que l’acomiadament de Garicano es va materialitzar quan es va veure clar que “no volia col·laborar en la investigació dels fets”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.