Societat

CiU demana la compareixença al Congrés del president d'Adif per aclarir les irregularitats del Prat

El portaveu de CiU a la comissió de foment del Congrés de Diputats, Pere Macias, va demanar ahir formalment la compareixença del president d’Adif, Antonio González. L’objectiu és aclarir les irregularitats al Prat de Llobregat, on l’empresa pública ha fet construir part d’una sortida d’emergència del TGV abans d’adjudicar els treballs mitjançant un concurs públic.


De fet, el concurs va ser convocat pel BOE del 4 de juny, quan ja feia mesos que l’empresa Isolux-Corsán treballava en la construcció d’un punt d’avançament i estacionament de trens (PAET) al costat de l’estació de rodalies del Prat. Portaveus d’Adif van reconèixer a l’AVUI que havien avançat “part” dels treballs per evitar haver d’alterar els horaris del TGV. El que no van explicar és per què la part ja feta s’ha tornat a encarregar en convocar el concurs d’adjudicació oficial, amb un preu màxim de 18 milions d’euros. Les ofertes de les empreses aspirants encara no s’han obert, però, sigui quina sigui la guanyadora, trobarà la meitat de la feina feta.

Aquest és un dels aspectes que volen aclarir CiU i  ICV. A més de la petició de compareixença de González formulada per Macias, tant CiU com ICV van presentar ahir per escrit al Congrés una bateria de preguntes parlamentàries. “Com justifica el govern [espanyol] aquest greu incompliment de la normativa vigent?”, pregunta el diputat ecosocialista Joan Herrera. CiU demana el nom del responsable “d’haver adjudicat unes obres sense concurs previ”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.