Societat

Acord polític per requalificar el Miniestadi i fer-hi pisos i serveis

L’Ajuntament i el Barça volen arribar a una entesa respecte a la compensació de terrenys abans de les vacances

La requalificació del Miniestadi es desbloqueja després de tres anys d’espera. L’Ajuntament de Barcelona i el Barça volen arribar a un acord abans de les vacances. Si el PSC pot comptar amb el suport inicial de CiU –el principal grup de l’oposició–, la modificació urbanística tirarà endavant. Els convergents, però, han posat sobre la taula set condicions de compliment obligat per donar el vot favorable. Els veïns, que mantenen el seu rebuig a l’operació, es mobilitzaran contra l’especulació urbanística i la duran als tribunals.

La proposta del FC Barcelona té el suport del PSC, però no del seu soci del bipartit, ICV-EUiA, que no accepta que es facin pisos en terrenys per a equipaments, igual com les entitats veïnals. Els convergents, en canvi, estan d’acord amb l’operació global, però han estat els primers a posar condicions a l’acord, ja que fins ara tant l’alcalde, Jordi Hereu, com el club s’han limitat a airejar l’entesa sense especificar-ne l’abast urbanístic.

El president del grup municipal de CiU, Xavier Trias, es va reunir ahir a la tarda amb la junta directiva del club i hores després amb les entitats veïnals per exposar-los el seu plec de condicions. CiU reclama la cessió gratuïta al consistori de la totalitat del sòl i que el sostre destinat a habitatge sigui en règim de protecció. Per a la federació la reserva d’habitatge protegit no ha de ser inferior a un 50% (800 pisos), que passarà a ser de titularitat municipal; també vol destinar part dels baixos a les entitats del barri i reservar habitatge tutelat per a discapacitats. Trias va supeditar el seu suport a la condició que les plusvàlues serveixin només per millorar el Camp Nou i fer un poliesportiu. “Potser el projecte de Foster no té sentit ara, tenint en compte la crisi”, va precisar. CiU tampoc vol que el projecte obri la porta a altres requalificacions similars ni a la zona ni a la ciutat, i demana que als terrenys s’hi facin un centre de primària, un institut, una escola bressol, un CAP i un centre cívic amb auditori, una residència per a gent gran i un centre de dia. L’entesa amb Hereu és només qüestió de xifres i de pactar la superfície que es destinarà a habitatge i la dels equipaments per al barri.

Els veïns, per la seva banda, no volen sentir parlar de cap mena de compensació i rebutgen qualsevol requalificació urbanística .

L’acord urbanístic que ultimen l’Ajuntament i el Barça passa per compensar la pèrdua del sòl qualificat d’equipaments i serveis de les Corts amb una finca que el club està tramitant de comprar a Montcada. La superfície que es perdria amb la reconversió del Miniestadi s’acabaria de compensar amb els terrenys de què el club ja disposa a Viladecans i a la mateixa Ciutat Esportiva Joan Gamper, a Sant Joan Despí, ja que les compensacions de sòl poden fer-se a nivell metropolità.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.