Societat

Moció a favor del riu Ebre al Congrés de la Naturalesa

Medi ambient

El Congrés Mundial de la Naturalesa va aprovar ahir una moció en què es demana a les administracions de l’Estat espanyol “la més alta prioritat” per a les mesures de protecció de la conca del riu Ebre. La moció insta “les diferents administracions espanyoles i europees a no fomentar mesures que puguin afectar negativament els rius, el seu cabal i les seves condicions ecològiques, com transvasaments, embassaments o captacions”.

En el mateix sentit, la resolució de la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (UICN) demana “a totes les organitzacions internacionals, incloses les entitats multinacionals de finançament de projectes de desenvolupament, que donin suport a les administracions espanyoles en la implementació de polítiques de protecció i conservació del riu Ebre”.

D’altra banda, la UICN va nomenar ahir Ashok Khosla (Índia) president d’aquesta organització d’estudi i conservació de la natura per als pròxims quatre anys. Khosla va superar a les eleccions celebrades dissabte a Barcelona els altres dos candidats, Carlos Manuel Rodríguez (Costa Rica) i la biòloga catalana Puri Canals.

Ashok Khosla és llicenciat en ciències físiques i va fundar el 1983 a Nova Delhi l’empresa social Development Alternatives, dedicada a promoure tecnologies comercialment viables per a comunitats rurals. Khosla ha format part durant disset anys del consell de la UICN, acumula una llarga llista de distincions ambientals internacionals i ha ocupat diferents càrrecs en el Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient.

El nou president de la UICN va fer ahir una crida a la mobilització de la comunitat científica internacional a favor de la conservació de la biodiversitat i la protecció de les espècies en perill d’extinció. D’altra banda, Ashok Khosla va defensar les polítiques de control de la natalitat com a via per reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle que causen el canvi climàtic i limitar la pressió sobre els recursos naturals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.