Societat

La immersió lingüística a l'ESO no començarà fins al 2009

Educació formarà 3.000 mestres en tres anys per recuperar la metodologia i adaptar-la a la nova realitat lingüística

El conseller d’Educació, Ernest Maragall, va presentar ahir el pla per impulsar la immersió lingüística a les escoles, un pla que començarà a aplicar-se a partir del curs que ve en un centenar de centres i que per primer cop preveu estendre la metodologia de la immersió fins a la secundària, a la qual aquesta aplicació, no obstant, no arribarà previsiblement fins al curs 2009-10, en una tercera fase.

La iniciativa, que s’allargarà fins al 2013, pretén recuperar i adaptar a la nova diversitat lingüística els procediments amb què als anys 80 les escoles catalanes van gestionar l’acollida de l’alumnat nouvingut. Educació preveu formar fins al 2010 3.000 mestres de 500 centres en aquesta metodologia, amb l’objectiu que al llarg dels tres anys següents es puguin abastar “tots els centres que ho necessitin”. El pla té un cost de 2,3 milions d’euros.

Juntament amb l’extensió de la immersió fins a la secundària, una altra novetat és la generalització de la metodologia arreu del territori, tenint en compte que el mapa de la immigració ja no afecta tan sols l’àrea metropolitana. Maragall va citar com a exemples les ciutats de Girona, Lleida i Tarragona i els seus radis d’influència, així com la majoria de capitals de comarca.

El projecte té com a eix central l’impuls de la immersió a primària partint de l’adhesió “voluntària” dels mestres, amb els quals el departament buscarà la complicitat “sense imposicions”, va insistir Maragall. En una primera fase es formarà els mestres en seminaris, impartits per una vintena de mestres amb experiència i formació en immersió. Els grups estaran constituïts per representants de cinc centres d’una mateixa zona (una mitjana de sis mestres per escola, comptant un representant de la direcció).

En una segona fase, a partir del 2008-09, els centres faran autoavaluació i revisaran els seus mètodes, i la idea és que, entre aquest curs i el següent, professors d’ESO de la zona s’adhereixin al pla per garantir la continuïtat del procés.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
trànsit

Els Mossos despleguenun macro operatiu de Trànsit amb una trentena de controls simultanis

Barcelona
BANYOLES

Fil a l’agulla per a desenvolupar Sota Monestir

BANYOLES
URBANISME

La Paeria impulsa la construcció de 17 nous habitatges al Centre Històric

lLEIDA
serveis

El nou pavelló de les Glòries incorporarà una coberta verda

bARCELONA
infraestructures

El traspàs de la línia R1 de Rodalies farà els primers passos el gener del 2025

barcelona
TREBALL

Denuncien la sobrecàrrega de feina de les infermeres a la costa tarragonina

L’Ametlla de Mar
SOCIETAT

Barcelona acull del 10 al 18 d’agost la quinzena edició del Circuit Festival

Barcelona
MEDI AMBIENT

Buiden de peixos el pantà d’Ulldecona per evitar una mortalitat massiva

La Pobla de Benifassà
INFRAESTRUCTURES

Acciona pagarà finalment els afectats per les esquerdes del túnel del Coll de Lilla

Montblanc