Societat

Huguet alerta del retorn a la universitat franquista

Universitats

El conflicte originat per les tancades d’alguns grups d’estudiants en diversos centres de la Universitat de Barcelona (UB) i l’Autònoma (UAB) per protestar contra el procés d’adaptació de les titulacions a l’espai europeu d’educació superior, iniciat aquest curs i conegut com a pla de Bolonya, va centrar ahir l’acte de presa de possessió del nou rector de la UB, Dídac Ramírez, a l’edifici històric de la universitat, un dels espais emblemàtics   ocupats pels estudiants.


El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, no va estalviar dures crítiques als estudiants que protagonitzen les tancades, que ahir van escenificar una petita representació a l’entrada de l’edifici per mostrar el seu rebuig a la reforma. Després de refermar que la convergència amb Europa és una “oportunitat” per avançar en l’actual moment de crisi, Huguet va alertar que l’alternativa a aquest procés suposa tornar a l’“autarquia” i al model d’universitat franquista, “retrògrad i anquilosat”, que “Catalunya va pagar amb repressió, morts i afusellaments”.



Ramírez, per la seva banda, va fixar com prioritat reunir-se amb els estudiants per trobar una solució al conflicte, i tenia previst trobar-se avui amb representants de les associacions estudiantils que donen suport a les tancades per fixar un calendari de reunions per desbloquejar la situació.



La ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, ha convocat per dijous vinent tots els rectors de l’Estat a una reunió extraordinària del Consell d’Universitats per tractar sobre el pla de Bolonya, després que cinc rectors, entre els quals els de la UB i la UAB, li expressessin per carta la seva “preocupació” per la “dimensió creixent” que està assolint el conflicte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Investigadors de la UPC creen un sistema per reduir el combustible del vaixell d’Open Arms

Vilanova i la Geltrú
SOCIETAT

Una veïna del Raval nega que la manifestació contra Vox fos “violenta”

Barcelona
societat

La Policia Local detecta una cinquantena d’infraccions a comerços

salt
SOCIETAT

Baqueira promou un programa de lloguer d’habitatges per als seus treballadors

Baqueira
societat

Impulsen un projecte per donar accés a l’aigua a les persones amb mobilitat reduïda

palamós
JUDICIAL

Els metges veuen probable que la hipoglucèmia greu de Mainat fos per insulina

Barcelona
JUDICIAL

Llibertat per als dos detinguts acusats de fer violentes desocupacions extrajudicials

Tarragona
serveis

Un bus gratuït connectarà l’aparcament amb el centre pel Concurs de Focs

blanes

L’antiga UNED serà refugi climàtic per a persones sense sostre

girona