Societat

Les obres del TGV al Clot tallen Mallorca a partir de dimarts

Infraestructures

Les obres de construcció del tren de gran velocitat a l’altura del barri del Clot obligaran a tallar al trànsit el carrer Mallorca a partir de dimarts que ve, en el tram entre l’avinguda Meridiana i el carrer Espronceda. Els talls també afectaran el carrer del Clot entre Espronceda i Felip II. Un cop acabats els treballs de cates i reconeixement del terreny que Adif ha fet durant el juliol i principis d’agost, ara és el torn de desviar les canalitzacions d’electricitat, aigua, gas, fibra òptica i col·lectors afectats pel túnel de l’AVE i recol·locar-los en el seu emplaçament definitiu.

Aquests treballs previs a la construcció del polèmic túnel obligaran a desviar el trànsit pel carrer Múrcia, que canviarà de sentit de circulació. Els autobusos de les línies 33, 34, 35, 43, 44, 192, B-20 i N-9, que tenen dues parades en aquest tram de Mallorca afectat, s’aturaran al carrer Múrcia i a l’avinguda Meridiana.

A partir del 19 d’agost també està previst construir en aquest tram passadissos per als vianants i accessos als aparcaments de les finques afectades pel tall. A més, hi ha alguns carrers que passaran a tenir doble sentit de circulació per facilitar la mobilitat dels veïns de la zona en obres. Són el carrer Espronceda, en els trams Múrcia-Clot i Clot-València, i Clot, entre els carrers Biscaia i Espronceda.
Un cop fet el desviament dels serveis, arribarà la temuda –pels veïns– hora de la veritat, amb la perforació del carrer Mallorca entre Espronceda i Biscaia. En aquest tram del carrer es construiran dues parets laterals de formigó armat dintre del terreny i es col·locarà una llosa per unir les dues pantalles per la seva part superior.Un cop acabada aquesta operació, es començarà a excavar per sota per construir la contravolta del túnel.

Paral·lelament a aquesta obra, es construiran dues pantalles d’estaques a banda i banda del carrer Mallorca, entre Biscaia i Navas de Tolosa, a la zona pròxima a l’inici de l’excavació mitjançant tuneladora. També s’excavaran dos pous, a les cruïlles de Mallorca-Biscaia i Mallorca-Trinxant, que després funcionaran com a sortides d’emergència.

Al marge de la controvèrsia política i veïnal que ha acompanyat la proposta del túnel pel centre de la ciutat des del seu inici, els veïns afectats denuncien ara que el projecte definitiu de l’AVE s’està modificant sense sotmetre-ho a informació pública aprofitant les vacances d’estiu. Recorden que la tuneladora ja no entrarà pel carrer Navas de Tolosa sinó per Biscaia i que les sortides d’emergència s’han canviat de lloc.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.