Societat

Eviten Mèxic i agafen la grip a Punta Cana

Un grup d’estudiants de medicina es contagien en el viatge de fi de carrera

Després d’estudiar medicina durant sis anys –i en alguns casos, més– 114 alumnes de la promoció 2003-2009 de medicina del campus Clínic de la Universitat de Barcelona es van apuntar a una proposta força singular: un viatge fi de curs. Com mana la tradició, van recollir diners amb participacions de la loteria de Nadal i van triar un destí igualment original: la Riviera Maya. A l’hora de la veritat, però, els futurs metges es van trobar amb una sorpresa sanitària: havien de confirmar els vols just en el moment que Mèxic estava en plena crisi de la grip nova; en terminologia mèdica, grip A(H1N1).

“Vam fer una votació i, com que havia algunes persones que es negaven a anar a Mèxic, es va decidir trobar una alternativa similar”, ha explicat a l’AVUI un dels membres d’aquest grup d’estudiants.

Fet i fet, l’elecció alternativa tampoc era gens extravagant: Punta Cana (República Dominicana). “Els professors ja ens van dir que el risc de la grip era molt similar a Mèxic que en qualsevol altre país centreamericà, però així semblava que tothom quedava tranquil”. Els llicenciats van ser a l’altra banda de l’Atlàntic del 19 al 27 de juny i en el vol de tornada ja hi va haver algun símptoma sospitós (encara que es podia confondre amb una grip normal, el jet lag o fins i tot ressaca).

Després de les primeres proves, els metges van confirmar que 14 dels seus futurs companys tenien el virus de la grip nova. Afortunadament cap dels afectats ha tingut problemes greus i tots ells es recuperen amb normalitat a casa seva, segons va confirmar ahir l’Agència de Salut Pública de Barcelona. Per si de cas, els epidemiòlegs continuen estudiant el cas i han demanat a tots els membres del grup que es mantinguin vigilants davant qualsevol altre símptoma. “Fins i tot ens van demanar el número dels seients que havíem ocupat als avions per veure si hi havia alguna relació de proximitat entre els contagis, però de moment no ens han explicat els resultats”, detalla l’estudiant consultat. No es coneixen prou dades per saber si els primers contagis es van produir a l’avió, a l’hotel o en alguna de les visites turístiques.

En un cas relativament similar, el departament de Salut va confirmar ahir sis casos en un grup de 27 joves de les Terres de l’Ebre que havien compartit estada a Mallorca. També en aquest cas, tots els afectats van presentar símptomes lleus i estan en recuperació a casa seva.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.