Societat

La investigació troba indicis de noves irregularitats al Palau

Entre el material intervingut en l’escorcoll de les oficines hi ha “factures fetes de forma maldestra” i anotacions comptables “sospitoses” per a la fiscalia, que acusa cinc membres de l’equip directiu de la Fundació

La investigació sobre presumptes irregularitats en els comptes de la Fundació Orfeó Català – Palau de la Música és tot just al principi, però les sospites respecte a moviments irregulars en els comptes de l’any 2003 poden anar molt més enllà i estendre’s a altres exercicis comptables. Aquesta és la conclusió a què han arribat els investigadors després d’una primera anàlisi de la documentació intervinguda en l’escorcoll les oficines del Palau de la Música que es va fer dijous.

Fonts coneixedores del cas van explicar ahir que entre el material de les tretze caixes que es va emportar la policia judicial hi ha “factures fetes de forma maldestra”, així com “anotacions comptables sospitoses”. Els investigadors creuen que la documentació intervinguda prova de forma suficient les seves sospites sobre les irregularitats de l’any 2003 i que això dóna peu a ampliar la investigació a altres anys. En l’escorcoll de dijous hi va participar, com a suport als Mossos, personal de l’Agència Tributària, que sobre el terreny hauria fet una primera valoració dels documents intervinguts.

La querella presentada per la fiscalia i acceptada a tràmit pel jutjat d’instrucció número 30 va dirigida contra cinc persones de l’equip gestor de la Fundació. La Fundació està presidida per Fèlix Millet i té entre els càrrecs executius Rosa Garicano, com a directora general; Jordi Montull, director administratiu; Martí Pagonabarraga, interventor, i Enric Àlvarez, tresorer. La investigació judicial, tot i que va prenent cos, és encara en una fase inicial i encara no hi ha cap persona imputada.

L’objectiu inicial de la investigació és determinar on han anat a parar 2,3 milions d’euros que el 2003 es van retirar dels comptes de la Fundació en bitllets de 500 euros. El període investigat coincideix amb el de les obres de remodelació i ampliació del Palau, que van costar més de 20 milions d’euros, dels quals 3,5 van ser aportats per la Fundació.




Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un nou sistema per suplir les mamografies, a prova a Vall d'Hebron

Barcelona

L’autisme en positiu

Girona

Ja són 200 estudiants excel·lents amb pocs recursos econòmics els qui accedeixen a la universitat amb les beques de grau de la Fundació “la Caixa”

SOCIETAT

En favor de Caterina, acusada de bruixeria

Barcelona

Comencen les obres del primer cohabitatge cooperatiu per a gent gran

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Societat

Mor l’empresari mallorquí Rafael Moyà

SERVEIS

Salut aixeca les restriccions a Vallirana per l’episodi de terbolesa de l’aigua

Vallirana
Societat

Mor Jaume Torras, historiador referent de l’origen de la industrialització

SOCIETAT

Sancionen TMB per infringir la llei en els plans d’igualtat i els protocols d’assetjament

Barcelona