Societat

Perpinyà tindrà 150 càmeres de videovigilància

L’Ajuntament aprova duplicar la xarxa de control dels carrers, que fins ara tenia 77 punts. Totes les places del centre i les artèries principals, objectius

Mentre l’Ajuntament de Barcelona acaba de veure augmentats aquesta setmana, amb set càmeres noves a la Rambla, fins a una quinzena els punts autoritzats per instal·lar càmeres de videovigilància, el seu homòleg a Perpinyà es prepara per tenir-ne deu vegades més. De 77 que n’hi ara es passarà a una xarxa de 150.

L’Ajuntament de Perpinyà ha engegat aquest febrer la segona gran fase de la seva política de videovigilància a través d’un contracte local de seguretat en el qual l’Estat francès s’ha implicat directament, amb un finançament de 500.000 euros. L’alcalde Jean-Marc Pujol va signar l’acord ara fa deu dies amb el prefecte Jean-François Delage i el fiscal de zona, Jean-Pierre Dréno, i les previsions inicials són que abans de l’estiu ja estiguin les 150 càmeres en funcionament.

La primera fase es va tancar als anys noranta, en el mandat de l’alcalde Joan Pau Alduy, amb un primer desplegament de 77 càmeres que va envair barris conflictius i el centre de la ciutat, però sobretot espais públics on hi havia caixers automàtics o elements característics del mobiliari urbà de la ciutat.

El factor Boher
Aquella primera fase, en la qual es va fer curt en personal per controlar les càmeres però que va permetre actuar en punts de petit tràfic de drogues o en casos de violència masclista, també va tenir el protagonisme de l’actual conseller de Nicolas Sarkozy per a temes de seguretat, Alain Boher, un personatge que va ser mestre del Gran Orient de França –la lògia maçònica– del 2000 al 2003 i que ara dirigeix l’empresa de seguretat i gestió de crisis AB Associates.

La segona fase, segons va explicar l’alcalde Pujol, s’estendrà a totes les places del centre de la ciutat i a les artèries principals, a més de barris sensibles fins ara no controlats per videovigilància, i inclou la posada en servei de brigades de seguretat privada destinades a “anticipar el pas a l’acte, és a dir, a produir un efecte dissuasori de la comissió de possibles delictes.

Aquest servei, que es desplegarà en coordinació amb les policies locals i estatals que ja actuen a Perpinyà, és una de les primeres mesures estrella del govern de Jean-Marc Pujol, que va succeir Joan Pau Alduy encara no fa quatre mesos perquè aquest últim passés a dirigir l’Aglomeració Perpinyà Mediterrània, l’àrea metropolitana de la capital de la Catalunya Nord.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.