Societat

Una taula per la convivència intenta rebaixar tensió a Salt

El col·lectiu d’immigrants, l’Ajuntament i els cossos policials pacten un marc de diàleg per superar el clima de desconfiança

El col·lectiu d’immigrants, l’Ajuntament de Salt i els diferents cossos policials van fer ahir un primer pas per posar punt final a la crispació que ha viscut el municipi en els darrers dies arran de la concentració d’una part de veïns que denunciaven un augment de la inseguretat i en culpaven en part els nouvinguts.

En la reunió duta a terme ahir entre les tres parts es va acordar la creació d’una taula per la convivència a través del pla de ciutadania en què estiguin representats tots els col·lectius del municipi. També van pactar l’obertura de canals de comunicació entre els nouvinguts i la policia per “rebaixar la desconfiança”, la constitució d’una nova entitat de joves magribins on puguin expressar les seves reivindicacions i l’adhesió de la comunitat nouvinguda a la taula d’entitats.

“Ja és el moment de seure tots plegats en una sola taula perquè tots som saltencs. Potser és el moment adient per parlar de tu a tu”, va destacar un dels portaveus dels immigrants, Mohammed Houri. L’alcaldessa Iolanda Pineda va reconèixer que encara queda molta feina per fer per aconseguir posar “cara a cara immigrants i autòctons”. També va deixar clar, però, que els neguits de tots dos col·lectius són els mateixos. “Els nouvinguts també volen més seguretat i presència policial”, va afegir.

Pineda també va fer una crida perquè els immigrants participin en l’elaboració del manifest que estan preparant veïns i comerciants per enviar a Justícia i a Interior per reclamar més policia i contundència judicial contra els delinqüents reincidents. “Com més força fem, millor”, va subratllar l’alcaldessa.

El consistori va afegir que la presència policial d’aquests dies no es rebaixarà fins que no disminueixi la “tensió”. Tot i així, Pineda va advertir que cal que un cop passat aquest capítol continuï havent-hi agents al municipi “els 365 dies de l’any i les 24 hores del dia”.

Suport a l’exterior
Els portaveus dels immigrants van rebre durant tota la trobada, que es va allargar durant quasi dues hores, el suport d’un centenar de nouvinguts, la majoria magribins, que es van concentrar de manera pacífica a la porta de l’Ajuntament. Les associacions de veïns i la federació de comerciants del municipi també van sol·licitar ahir una reunió amb l’alcaldessa i els portaveus dels diferents dels grups municipals, que se celebrarà amb tota probabilitat dijous que ve.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
lA CRÒNICA

Els pilars de Banyoles

agricultura

La pedregada de dimarts afecta més de 750 hectàrees de fruita del Segrià, les Garrigues i el Pla d’Urgell

lleida

Unió de Pagesos reclama una reunió urgent amb el nou Govern per tractar la població d’ossos al Pirineu

Alins
Llafranc

Primer vistiplau a la transformació del front marítim en zona per a vianants

PALAFRUGELL
Societat

Barcelona intensifica les inspeccions per prevenir infraccions de normativa municipal

Barcelona

El pla per intervenir a les rieres es redactarà el 2025

TERRASSA

Poma de Girona preveu una de les collites més grans dels últims anys

LA TALLADA D’EMPORDÀ
medi ambient

Un veler vessa gasoil després d’encallar-se en unes roques a Sant Pol de Mar

Sant Pol de Mar

Diversos CAP de l’Alt Empordà col·laboren en un projecte destinat a transmetre els drets dels infants

BÀSCARA