Societat

Els experts veuen signes de feblesa en el silenci del Papa

“L’Església hauria de sortir del búnquer i resoldre la greu crisi”, reclama un vaticanista · Benet XVI se’n va a reposar a Castelgandolfo sense referir-se als escàndols de pederàstia

Fer-se la víctima i acusar els mitjans i les forces anticristianes de voler tacar la reputació del Papa, Benet XVI, per la implicació de l’Església en escàndols de pederàstia és un signe de feblesa del Vaticà. Això és el que conclouen diferents experts vaticanistes consultats per France Presse, que també destaquen la poca fortalesa de Benet XVI, que no hi ha fet referència en cap de les homilies de Setmana Santa i ha deixat que siguin arquebisbes i autoritats eclesiàstiques de tot el món els que hagin sortit a defensar-lo.

“El Papa i l’Església haurien de sortir del búnquer i de la psicosi d’estat de setge per resoldre aquesta greu crisi”, planteja Giancarlo Zizola, vaticanista del diari La Repubblica. Un altre expert, Bruno Bartoloni, considera que quan Divendres Sant el predicador del Papa va equiparar els retrets a Benet XVI amb la persecució dels jueus “va fer la impressió que el Vaticà havia perdut els papers”. De fet, ell mateix va arribar a dir, l’endemà, que l’analogia potser estava fora de lloc i que no havia comunicat al Pontífex el que volia dir.

“Hi ha alguna cosa que falla al voltant del Papa”, coincideixen molts vaticanistes. Es té la sensació que potser no està envoltat de professionals prou competents o que no s’hi entén prou bé. “L’Església passa pels moments més difícils dels últims quaranta anys i la personalitat del Papa, que tendeix a treballar sol sense donar cap importància als mitjans, complica les possibles estratègies del Vaticà”, planteja Bartoloni.

Zizola està convençut que el Papa “no està preocupat per la tempesta actual”, perquè “com a professor de teologia dedica el seu temps a escriure llibres i discursos, a difondre la cultura evangèlica”. Aquesta capacitat de Benet XVI de distanciar-se de la realitat és un dels aspectes que poden perjudicar-lo, segons Bartoloni, que veu perillós que l’ombra de dubte s’estengui entre els fidels. “Hi ha quatre milions d’alumnes i 3.500 institucions arreu del món –recorda–. Si les famílies comencen a tenir dubtes importants pot ser un drama, perquè els infants d’ara són els futurs fidels”.

Al marge de les discussions externes, el Papa va dir ahir que la missió dels “àngels” com a missatgers de Crist la reben d’una manera especial els sacerdots, que són “ministres de Crist”. Després de la missa del Diumenge de Pasqua es va retirar a descansar a Castelgandolfo, a trenta quilòmetres de Roma.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
successos

Un treballador mor en un accident amb un carretó elevador

Mollet del Vallès
medi ambient

Els EUA emeten una alerta d’huracà per a Puerto Rico i les Illes Verges

barcelona
societat

Limitació horària als establiments d’alimentació per reduir l’incivisme

Vilafranca del Penedès
GIRONA

Diversos arbres caiguts a la ciutat a causa del mal temps

GIRONA
societat

L’alcalde de Mataró demana a Illa ajuda per transformar la ciutat

Mataró
LLORET DE MAR

El tram del passeig de Fenals malmès per la garbinada, a punt per reobrir

LLORET DE MAR
Meteorologia

Una tempesta acompanyada de pedra escombra diversos municipis del Segrià

Lleida

Més de 2.300 places per fer exercici físic durant el proper curs

girona
societat

15a edició del Water Park Day a Illa Fantasia

Vilassar de Dalt