Societat

El PSC justifica l’acord amb el PP per a Montjuïc

El secretari d’organització del PSC, José Zaragoza, va justificar ahir que la seva formació a l’Ajuntament de Barcelona aprovés amb el suport del PP el conveni institucional per crear el consorci gestor del centre per la pau de Montjuïc i va destacar la importància d’aquest projecte per a la projecció internacional de Barcelona. Zaragoza, que va descartar que aquest fet pugui posar en perill l’aliança del PSC amb ICV al consistori, va recordar que Jordi Hereu governa en minoria a la capital catalana i que els vots d’ICV no són suficients, fet que porta l’alcalde a buscar acords sobre temes concrets per no paralitzar la seva gestió.

El dirigent socialista va recordar que CiU no volia negociar la iniciativa i que ERC tampoc ho veia bé. És més, va acusar la federació nacionalista de tenir una “actitud obstruccionista i radical” i d’“oposar-se a Barcelona al que a Figueres proposa”, en referència que l’equip de govern de Figueres veu amb bons ulls que el castell de Sant Ferran es converteixi en un museu o centre d’interpretació de conflictes amb una visió moderna.

El número tres de la formació socialista va assegurar que l’aliança amb el PP sobre Montjuïc va ser “un tema puntual” i no suposa un precedent que tingui continuïtat. En aquest sentit, va destacar que en aquesta legislatura s’han produït altres sumes molt diverses. Com a exemple, va recordar que el mateix dimecres CiU i ERC van votar altres qüestions al costat del PSC i ICV.

En ser interrogat sobre el rebuig del govern català a l’actual redactat del conveni explicitat dijous pel secretari general d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Boada, va manifestar que desconeixia si algú havia parlat en nom del govern. El dirigent socialista va afegir que totes les coses que es fan entre diverses administracions “s’han de pactar” i que el govern té clar que Barcelona ha de tenir projecció internacional.

Mentre el PSC es justifica, CiU va anunciar ahir que proposarà al plenari de divendres renunciar al conveni amb Defensa, un conveni que també va ser criticat ahir per l’entitat Justícia i Pau. En un comunicat, l’entitat pacifista considera “inadequada” la presència de Defensa al centre per la pau. Justícia i Pau no comprèn que el cogestioni un ministeri que es basa en “l’armamentisme i la militarització”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pere Sala
Ambientòleg, director de l’Observatori del Paisatge de Catalunya

“Ordenar i gestionar bé el paisatge també és rendible”

Olot

La sal més salada: Cardona comercialitza per fi una sal comestible, de gran qualitat i puresa

Cardona
Marc Sabater Armengou
Independents de Vilanova - Som Poble - Alternativa Municipalista

“La nostra acció passa per la crítica constructiva al govern”

Peralada
SOCIETAT

Terrassa impulsa la marca de ciutat per projectar-se a l’exterior

Terrassa
SOCIETAT

Projecte europeu de memòria històrica amb joves de Granollers

Granollers
SOCIETAT

Nova campanya del Carnet Jove de la Cerdanya

Puigcerdà
Política

Mor Encarna Jordan, activista independentista, antifeixista i internacionalista

SOCIETAT

Menys incompliments sanitaris en els locals de tatuatges de l’àrea de Barcelona

Barcelona

L’Ajuntament denuncia per primer cop un fons voltor

girona