Societat

Tres detinguts acusats d'haver estafat 80.000 euros pel mètode de la roda de la fortuna

Societat

Agents de la Policia de la Generalitat de la unitat del barri barceloní de Gràcia van detenir el 7 d'agost un home i dues dones acusats d'una estafa de gairebé 80.000 euros. L'engany, en el qual haurien caigut 15 persones com a mínim, totes elles amb problemes econòmics, consistia que les víctimes havien d'aportar una quantitat inicial de 5.000 euros amb la promesa que n'acabarien guanyant 40.000. Els suposats estafadors els prometien uns guanys fàcils i sense córrer cap risc. Els detinguts són Rosa C.V., de 44 anys; Maria Teresa C.B., de 56 anys, totes dues de nacionalitat espanyola, i Alejandro V.R., de 55 anys i nacionalitat peruana. Els tres viuen a Barcelona.

Els presumptes estafadors convencien les víctimes a participar en un fons que, sota el nom de la roda de la fortuna, consistia a aportar 5.000 euros, a més de convidar dues persones més, que, a la vegada, també havien d'aportar la mateixa quantitat i dues persones més cadascuna, i així successivament. Per guanyar diners, el participant havia d'arribar al centre de la roda, de manera que només ho podia aconseguir amb la participació de més persones que permetessin el moviment de l'altre. Un cop al centre, s'emportava 40.000 euros.

Els fets es remunten al març d'aquest any, quan Rosa C.V., ara detinguda, va conèixer una de les víctimes en un curs d'inversió econòmica que es va fer a Barcelona. D'aquest primer contacte va néixer una relació personal que va acabar amb una reunió en un pis de Barcelona. Allà, la detinguda li va explicar, juntament amb d'altres persones, en què consistia la roda de la fortuna. L'objectiu era guanyar molts diners sense cap mena de risc i en poc temps.

Per aconseguir-ho havia d'aportar un capital inicial de 5.000 euros i dues persones més. Els beneficis arribaven quan el primer dels convidats arribava al centre de la roda perquè, en aquesta posició, aconseguia 40.000 euros. Entre els participants a la roda hi havia els altres dos detinguts, que també prenien part en el joc i que van ser els primers a obtenir beneficis. Però, quan va arribar el torn dels altres convidats, el primer dels participant que es va situar al centre no va obtenir mai els diners compromesos tot i que des del principi li van comentar que es trigava uns mesos a obtenir els beneficis. Així mateix, la roda va quedar aturada perquè els darrers participants no van aconseguir convéncer altres persones, motiu pel qual el joc va quedar parat. Davant d'aquesta situació i amb la clara sospita que els participants havien estat víctimes d'un engany, van decidir contractar els serveis d'un advocat que va posar els fets en coneixement de la justícia, el 10 de juliol passat.

El 15 de juliol, els Mossos van rebre un requeriment per part del jutjat d'instrucció número 33 de Barcelona per investigar els fets amb l'objectiu de determinar si s'havia produït l'estafa i quines persones podrien estar implicades en els fets. A partir de les declaracions de les víctimes, els Mossos de la Unitat d'Investigació de Gràcia van iniciar una investigació que va culminar amb la detenció el dia 7 d'aquest mes de Maria Teresa C.B. i la parella formada per Rosa C.V. i Alejandro V.R. El jutjat que investiga el cas prendrà declaració als detinguts durant els propers dies. La investigació continua oberta i no es descarta que hi hagi més afectats, ja que, segons les declaracions de les víctimes, a les reunions que es mantenien per informar de la roda de la fortuna, hi havien assistit més persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.