Societat

El primer castell de 9

La jornada castellera

Ja està fet. El món casteller ha vist el primer castell de 9 pisos de la temporada. Va ser l’esplèndid 3 de 9 amb folre que els Castellers de Vilafranca van plantar a Cornellà de Llobregat, al costat d’uns també motivadíssims Minyons de Terrassa els quals però, tot i que també van intentar-lo, el van haver de desmuntar.

D’uns anys ençà, la plaça de l’Església s’ha convertit en la primera prova de foc del curs per als Castellers de Vilafranca i per als Minyons de Terrassa, els convidats habituals de la diada de la festa major del Corpus. El terra amb llambordes, la rivalitat entre dues formacions que acostumen a presentar-s’hi amb els efectius una mica justos però amb l’objectiu de llançar la primera gran escomesa...

En definitiva, una cita d’exigència màxima i tot un espectacle per als aficionats de paladar fort. Ahir, després d’una obertura que els Minyons van resoldre amb un 2 de 8 amb folre, bellugadís però controlat, i Vilafranca amb un extraordinari 4 de 8 amb l’agulla, d’execució insultant (si fos un servidor, em sentiria francament ofès), la tensió va arribar al punt culminant en la segona ronda, quan uns i altres van anunciar el 3 de 9 amb folre.

Primer van parlar els terrassencs i la seva temptativa va mostrar bones maneres però va pujar amb molts nervis, que es van acabar transmetent als pisos superiors, especialment a l’enxaneta que, al primer avís, amb l’aixecador posat, va decidir de fer-se enrere. Tot seguit, la resposta dels camises verdes va ser contundent. El seu 3 de 9 va pujar ben arrodonit i, a l’igual que el dels Minyons, just abans de coronar-se va rebre una batzegada però que, en aquesta torna, no va espantar ningú. Els vilafranquins van arrodonir la que passa a ser millor actuació del 2007 amb una correcta torre de 8 i un magnífic pilar de 7 amb folre.

Desencís terrassenc
Els terrassencs, per la seva banda, van assumir el desencís (diumenge vinent podrien tornar-hi) i van abaixar el llistó, tot liquidant la feina amb el 3 de 8 i el 4 de 8. Van completar el cartell els Castellers de Cornellà, que es van apuntar els seus primers 5 de 7 i 4 de 7 amb l’agulla.

Sants i Barcelona, en bona forma
A Valls, la Colla Joves Xiquets de Valls va protagonitzar l’altra gran novetat de la jornada al descarregar un fantàstic 5 de 8 en primera ronda. Una catedral maca, ben parada i duta a terme amb determinació. Tot i la immensa alegria, els vallencs es van quedar a mitges amb el 2 de 8, que va caure quan sortien els dosos. Sant Joan promet.

A Valls, al costat de la Joves, els Castellers de Sants i la Colla Jove Xiquets de Tarragona van tenir en el 3 de 8 descarregat i el 4 de 8 “només” carregat, respectivament, els seus millors castells.

Paral·lelament, al carrer Major de l’Arboç la Colla Vella i els Castellers de Barcelona hi firmaven la “classica de vuit”, un triplet especialment celebrat pels barcelonins, que arribaran a la diada del seu aniversari (diumenge vinent) en bona forma i amb la moral d’haver-se entrenat amb el 3 de 8.

En canvi, amb cara de pocs amics van marxar de l’Arboç els Castellers de Lleida, una de les formacions destacades en aquestes primeres jornades, però que ahir es van estimbar contra el 3 de 8, el primer que intentaven enguany.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La IAEDEN-Salvem l’Empordà presenten al·legacions a una modificació del POUM de Llers

LLERS
societat

La justícia de Groenlàndia prorroga la detenció del defensor de les balenes Pau Watson

barcelona
medi ambient

Controlen les emissions contaminants dels vaixells amb un dron

Barcelona

Ultimen les obres de millora de la pista polivalent del barri de Can Borell

BLANES

Dracma de Plata per l’aportació en la detecció del càncer de pell per Campmol i Ricart

ROSES
nacional

Un miler de robatoris de cable de coure després del repunt del darrer any i mig

barcelona

Preveuen tancar abans d’acabar l’any un acord per acabar les obres del Casino

FIGUERES
medi ambient

La sequera afecta als arbres de l’àmbit metropolità i el Camp de Tarragona

Ribera de Cardós

Torna l’esplendor al Portal de la Pau

Barcelona