Societat

París demanarà al Txad el trasllat a França dels sis membres de l'Arca de Zoé

El govern francès sol·licitarà a les autoritats txadianes el trasllat a França dels sis membres francesos de l'organització l'Arca de Zoé condemnats a vuit anys de treballs forçats per intentar segrestar 103 nens el passat 25 d'octubre al Txad, segons ha informat l'emissora de ràdio France Info, que ha citat el ministeri d'Assumptes Estrangers i Europeus francès.

El fiscal ha afirmat que els sis acusats francesos són culpables d'"intent de segrest de nens amb la intenció de comprometre el seu estat civil", així com de "falsificació i utilització de documents falsos per a escrits públics". Per això, durant un al·legat de mitja hora va sol·licitar, a més de les penes amb treballs forçats, el pagament de 60.000 euros en concepte de danys i interessos per als menors.

Els intermediaris de l'ONG, un txadià i un sudanès, van ser declarats culpables de "complicitat en l'intent de segrest de nens" amb "importants circumstàncies atenuants" i sentenciats a quatre anys de presó. Dos txadians més van ser absolts.

Decisió injusta
Per la seva banda, Christine Peligat, l'esposa del cap logístic de l'organització, Alain Peligat, va afirmar que la decisió del jutge és una "injustícia" perquè en aquest cas estan implicats "metges, treballadors humanitaris, professors, i no mercenaris, perquè només anaven a salvar vides".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.