Societat

La crisi mutila l'estàtua dedicada a Simón Bolívar

La notícia del lector

A cops de pic i a plena llum del dia. La crisi fa estralls i, aquest mes de novembre, s'ha cobrat una nova víctima. Empès per la necessitat, algú s'ha decidit a tirar pel dret i s'ha emportat com a botí la placa que acompanyava l'estàtua dedicada a Simón Bolívar que hi ha al parc de la Barceloneta. En aquests moments, un forat allargat al terra evidencia el furt, que el Jordi Romero va presenciar en primera persona sense acabar de creure's el que veia.

"Eren les 10 del matí i un home de mitjana edat armat amb un pic i un carretó començava els seus treballs. Quan passava algú pel carrer, intentava -sense èxit- amagar-se el pic a l'esquena per dissimular la seva missió", recorda el Jordi, que està convençut que l'explicació que hi ha darrere d'un comportament tan descarat és econòmica i que, a hores d'ara, la placa ja es deu haver intercanviat per una quantitat diners. Els robatoris d'estàtues, sobretot de bronze, s'estan convertint en un fet habitual a Barcelona. Ja són set en el que portem d'any.

Aquest cop, la víctima és l'estàtua amb què Barcelona va homenatjar el forjador de la llibertat d'Amèrica del Sud, una donació del govern de Veneçuela, que representa Bolívar vestit de civil "per remarcar el seu caràcter d'estadista", com es recull en el catàleg municipal. Ara, però, la figura resta en l'anonimat.

Aquesta no és la primera vegada que algú aprofita les plaques d'algun monument per fer-ne negoci. De fet, no gaire lluny del parc de la Barceloneta, a la Vila Olímpica, hi ha la plaça dels Campions, que ja fa més d'un any que plora les seves plaques en homenatge als esportistes del 92. A principis d'any, en el marc d'una operació conjunta dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana contra el robatori de coure, es van recuperar quatre de les deu lloses de bronze amb les empremtes d'esportistes de renom, però encara no hi ha notícies ni de les 257 plaques amb els noms dels medallistes d'or ni de la resta de lloses.

Aquesta informació ha estat elaborada gràcies a la trucada de Jordi Romero, veí de la Barceloneta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
URBANISME

La Paeria impulsa la construcció de 17 nous habitatges al Centre Històric

lLEIDA
serveis

El nou pavelló de les Glòries incorporarà una coberta verda

bARCELONA
infraestructures

El traspàs de la línia R1 de Rodalies farà els primers passos el gener del 2025

barcelona
TREBALL

Denuncien la sobrecàrrega de feina de les infermeres a la costa tarragonina

L’Ametlla de Mar
SOCIETAT

Barcelona acull del 10 al 18 d’agost la quinzena edició del Circuit Festival

Barcelona
MEDI AMBIENT

Buiden de peixos el pantà d’Ulldecona per evitar una mortalitat massiva

La Pobla de Benifassà
INFRAESTRUCTURES

Acciona pagarà finalment els afectats per les esquerdes del túnel del Coll de Lilla

Montblanc

L’Ajuntament reobre l’espai d’esbarjo per a gossos de la Devesa

girona
societat

165 municipis comptaran amb oficines bancàries mòbils al setembre

girona