Societat

La sort torna a Catalunya per un dia

Societat

La Bona Sort, l’administració situaada al Centre Comercial Eroski de Terrassa, ha venut íntegrament el primer premi del sorteig de la loteria del dia de Reis. El número guardonat ha estat el 28.920, amb un premi de dos milions d’euros la sèrie i 200.000 euros el dècim (33 milions de pessetes).

La grossa del Nen injectarà a l'economia terrassenca un total de 120 milions d'euros. El 28.920 ha tocat íntegrament a la capital egarenca, cosa que significa que la totalitat de les 60 sèries del número es repartiran entre els afortunats de la ciutat. Molta gent estava abonada a aquest número des de feia anys perquè els agradava. Era el primer d'aquest tipus que va tenir l'administració.

Terrassa havia invertit en aquest sorteig una tercera part, un total de 4,3 milions d'euros, que en el de La Grossa de Nadal, 13 milions.

Passaven pocs minuts de la una del migdia, hora en què encara s'obrien molts dels regals que havien deixat els Reis d'Orient. El sorteig del Nen feia escassos minuts que s'havia acabat. Terrassa no havia tingut mai un premi dels veritablement importants i de ben segur poca confiança existia en que aquest cop les coses canviessin.

La noticia saltava a la ciutat ben d'hora. L'administració 23 havia repartit el primer premi del Nen. Era la primera vegada que a l'administració La Bona Sort repartia un número d'aquesta magnitud, i l'alegria de les propietàries de l'administració era més que evident. Càmeres, micròfons, llibretes, unitats mòbils, periodistes, curiosos, afortunats, arribaven a l'entrada del supermercat Eroski del barri de Montserrat. Un matí gris que acabaria per ser blanc de neu però que per als afortunats s'havia convertit en el dia amb més esplendor dels últims anys. Una ajuda per superar els temps de crisi i sobretot per aixecar cap en una ciutat que pateix un alt grau d'atur, sobretot per la reducció de les vendes en la construcció, un dels sectors que durant anys havien mantngut l'economia egarenca.

El centre comercial Eroski és un dels més populars i concorreguts de la conurbació de Terrassa, cosa que feia pressuposar que una gran part dels afortunats fossin compradors provinents de qualsevol barri de la ciutat -o, fins i tot de la comarca- que haurien aprofitat alguna jornada de compres per adquirir algun dècim dins del recinte comercial. Un cop coneguts alguns dels propietaris dels dècims s'ha confirmat. Molts estaven nerviosos. Poc acostumats a les càmeres i les entrevistes, tenien ganes de marxar a casa. La multitud de periodistes de tots els mitjans els bombardejaven a preguntes. En general, la resposta era un "no sé què faré, però m'aniran molt bé aquests diners.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Blanes treballa perquè es puguin bonificar els hivernacles agraris en sòl rústic

blanes
SOCIETAT

Prova pilot per establir un sistema d’avís als banyistes a platges o cales no vigilades

Mataró
SOCIETAT

El 74% de les estades a allotjaments d’urgència de l’Ajuntament de Barcelona superen els sis mesos

Barcelona
societat

L'ajuntament canvia el model d’algunes fonts per evitar-ne usos incívics

figueres
tradicions

La Mercè 2024 tindrà pregonera i un novedós ‘videocartell’

barcelona
educació

Educació rep 3.516 reclamacions per les adjudicacions de docents

barcelona
MEDI AMBIENT

El parc natural dels Ports es prepara per reintroduir el voltor negre a l’entorn

Roquetes
societat

Junts presenta una moció per ampliar les places de la llar d’infants la Farigola

vilablareix
societat

Reactiven el protocol de calor per fer front a les altes temperatures

olot