Societat

Les famílies adoptants del Congo reben la notificació verbal que s'han reobert les adopcions

Les famílies adoptants del Congo han rebut la notificació verbal que el govern de la República Democràtica del Congo ha donat per finalitzada la suspensió de les adopcions internacionals al país, segons han confirmat fonts de la Conselleria d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat i una de les famílies adoptants.

Des de la Generalitat han informat que el govern del Congo ha confirmat mitjançant notificació verbal a l'ambaixada espanyola a Kinshasa que es reobrien les adopcions, però no "han especificat com continuarà el procés", motiu pel qual no saben com evolucionaran els expedients suspesos i quins passos donarà a partir d'ara el govern congolès. Les mateixes fonts han assegurat que estan en espera de més informació.

Per la seva banda, una de les mares adoptants, Mònica Calaf, ha explicat que la notificació ha estat confirmada tant pel ministeri d'Exteriors espanyol com per l'ambaixada a Kinshasa i la Generalitat, així com pel ministeri de la Francofonia.

El procés d'adopció que sis famílies catalanes van començar l'estiu del 2006 es va paralitzar quan l'Estat africà va anunciar la suspensió de les adopcions internacionals arran de l'escàndol provocat per l'intent de segrest de 103 menors al Txad per l'ONG francesa L'Arche de Zoé l'octubre de l'any passat.

En espera per poder viatjar al Congo
Calaf ha explicat que a partir de la setmana que ve podrien rebre un avís per viatjar a la República Democràtica del Congo i poder completar el procés d'adopció.

Ha afegit que són dues les famílies que sembla que podran completar els seus processos, inclosa la seva, perquè els altres quatre nens que anaven a ser adoptats sembla que podrien tenir "família biològica".

Calaf ha afirmat que han estat "gairebé dos anys de lluita molt dura" i ha assegurat que tot el procés ha estat "com una bogeria". Ha assegurat que està il·lusionada perquè el fet que "tots els governs ho han confirmat" els fa pensar que "ara sí". Ha afegit que des del govern del Congo "han demanat disculpes" per tot el que ha passat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un nou sistema per suplir les mamografies, a prova a Vall d'Hebron

Barcelona

L’autisme en positiu

Girona

Ja són 200 estudiants excel·lents amb pocs recursos econòmics els qui accedeixen a la universitat amb les beques de grau de la Fundació “la Caixa”

SOCIETAT

En favor de Caterina, acusada de bruixeria

Barcelona

Comencen les obres del primer cohabitatge cooperatiu per a gent gran

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Societat

Mor l’empresari mallorquí Rafael Moyà

SERVEIS

Salut aixeca les restriccions a Vallirana per l’episodi de terbolesa de l’aigua

Vallirana
Societat

Mor Jaume Torras, historiador referent de l’origen de la industrialització

SOCIETAT

Sancionen TMB per infringir la llei en els plans d’igualtat i els protocols d’assetjament

Barcelona