Societat

Espanya, entre els països de la UE amb la proporció més gran d'adults que no parlen cap llengua estrangera

El 46,6% de la població adulta d'Espanya diu no conèixer cap idioma estranger, percentatge només superat per Portugal (51%) i Hongria (75%)

Espanya figura entre els tres països de la Unió Europea amb una proporció més gran d'adults d'entre 25 i 64 anys que no parlen cap llengua estrangera, segons les dades publicades avui per l'oficina estadística de la Comissió Europea, Eurostat, coincidint amb els actes del Dia Europeu de les Llengües.

En concret, el 46,6% de la població adulta d'Espanya diu no conèixer cap idioma estranger, percentatge només superat per Portugal (51%) i Hongria (75%). A l'altra cara de la moneda se situen els eslovens, on el 72% dels més grans de 25 anys parla dues o més llengües. Les segueixen els eslovacs i els finlandesos, amb un 68% cadascun.

Eurostat revela igualment que el 2007, en el conjunt de la Unió Europea el 60% dels alumnes de segon cicle de secundària van estudiar dues o més llengües, un terç en va tenir classes de com a mínim una i només el 6% dels estudiants no va estudiar-ne cap.

En el cas d'Espanya, el percentatge d'alumnes que van estudiar un idioma estranger va ser el 68%, un dels més alts de la UE al costat de Grècia (96%), Itàlia (74%) i Irlanda (73%). Mentrestant, al Regne Unit, més de la meitat, el 51%, no va estudiar cap idioma.

Anglès, en primer lloc
Les dades aportades pels estats membre indiquen també que l'anglès és la llengua que més s'estudia en segon cicle, excepte a Luxemburg –on l'anglès està en igualtat amb el francès i l'alemany– i, evidentment, a Irlanda i el Regne Unit, on està més estès l'aprenentatge del francès com a segona llengua.

En catorze dels 21 estats membre per als que existeixen dades, l'anglès és la llengua estrangera que més parlen els adults mentre que el rus és l'idioma més parlat a Bulgària, als Països Bàltics i Polònia. El 28% de la població europea entre 25 i 64 anys diu que parla dos o més idiomes; el 36% una i el 36% cap.

El Dia Europeu de les Llengües se celebra tots els 26 de setembre i té com a objectiu general alertar el públic sobre la importància de l'aprenentatge de les llengües, promoure la diversitat cultural i lingüística d'Europa i animar a seguir estudiant idiomes un cop abandonats els estudis.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.